Bent voltam ma a saját bankomnál, venni akartam fel 300 ezer ft személyi kölcsönt. Azt mondták a központban bírálják el, ami kb 1 hét. A bírálás mi alapján történik, mit vesznek ott figyelembe?
Figyelt kérdés
2019. júl. 8. 23:07
1/5 anonim válasza:
Necces, hogy vissza tudod fizetni. Az ottani pupák inkább továbbküldte. 300 rugó 2 évre 14 ezer forint körül mozog havonta. Van már hiteled, kölcsönöd vagy bármi hasonló, amit rendszeresen vonnak?
2/5 anonim válasza:
Röviden a kockázati besorolásod alapján (azaz, hogy mekkora rizikó a banknak a nem fizetési esélyed). Régen ez úgy ment, hogy fogták a havi jövedelmed meg a hiteligénylést és besoroltak egy kategóriába, ha a bank akart (tudott) akkora kockázatot vállalni, amekkorát te jelentettél akkor adott hitelt, ha nem, hát nem. Ma ezen felül megnézik a számlatörténeted, kinek, minek szoktál utalni, hol vásárolsz, van-e biztosításod, hol laksz, honnan jöttél - hová tartasz, munkahelyed biztonságát, Facebookodat, mindent. Persze nem kézzel, hanem van erre egy csomó adatgyűjtő program. Az EU törvények elvileg korlátozzák, hogy mi alapján hozhat döntést a bank, de gyakorlatilag annyira megpróbálnak utánad menni, amennyire lehet. Egy lakáshitelnél ez ma már alap, egy kis összegű személyi kölcsönnél inkább csak pár alapvető tényező (lakóhely, jövedelem, életkor) alapján próbálnak döntést hozni.
3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :)
2019. júl. 9. 21:21
4/5 anonim válasza:
Számíthat az is, hogy házas vagy-e, hány gyereked can, mi a legmagasabb iskolai végzetséged, volt e már régebben hiteled náluk és azt hogy fizetted.
5/5 anonim válasza:
En az otp netbankjaban inteztem el. Tovabb tartott az adatokat kitolteni, mig megjott a penz. 15perc volt, es jott az sms
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!