Számoljunk együtt! Mennyi pénz kamatozik annyit, hogy megélj belőle?
Azt a minimumösszeget keresem, amely már elég ahhoz, hogy egy átlagos kockázatú befektetéssel - infláció és adók mellett - kitermelje azt az összeget évente, amely hónapokra leosztva legalább 2-300 ezer Ft-ot hoz.
Azaz: ekkora tőkére van szükség ahhoz, hogy az "érted dolgozzon", és megtermelje ezt a havi jövedelmet.
Mekkora ez az ekkora?
Hát ez az. Itt jönnek a trükkök és az ismeretlenek az egyenletben.
Mert mondjuk a magyar állampapír éves kamata 3%, ami némileg magasabb az inflációnál, de tudtommal vannak ennél sokkal jobbak - ugyanakkor némileg kockázatosabbak is. És mi van akkor, ha valamilyen értékállóbb devizában van a pénz? (Infláció ellen.)
"Nagyságrendileg. Magasabb hozamú (és kockázatú!) befektetéseknél ez a szám értelemszerűen akár nagyságrendekkel is alacsonyabb lehet."
Köszönöm! Én is hasonlóra jutottam. Mekkora szerinted az a hozam, ami még belefér az átlagos kockázatba, de magasabb az állampapírokénál?
5%? 7%? 10%?
Melyik az a devizanem, amelyik a legstabilabbnak bizonyult infláció szempontjából az elmúlt évtizedekben? Amelyet legszívesebben választanál a pénzvagyonod értékének megőrzésére?
Kérdező rád fognak repülni a keselyűk (piramis, piramisos MLM, MLM), fateromat is meglepték, kérdezte mit tegyen, mondtam neki kergesse el őket, nehogy kibelezzék.
A figyelmeztetésem eredménye azt lett, hogy hívott még pár dögevőt a lakomára, majd engem hibáztatott, amiért ő rossz döntést hozott!
Szerintem 2% infláció fölötti hozam most ami biztonsággal elérhető.
Tehát 4000000/0.02=200 millió
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!