Otp lakástakarék?
Az állami támogatást elveszíthetem ha egy időn belül nem használom fel a lakástakarékom?
Ha igen mennyi idő kell, hogy ne veszítsem el az állami támogatást?
Amennyiben tavaly október 15 előtt kötötted a szerződést, úgy nem veszíted el az állami támogatást.
Nem írtad, mikor jár le a lakástakarékod futamideje, de a szerződésedben egészen biztosan benne van, hogy mennyi időn belül kell felhasználni a lejárat után.
Az OTP oldalán a Szerződési feltételekben gyönyörűen leírják, hogy mikor veszíted el az állami támogatást:
"Az állami támogatás mértékét az is befolyásolja, hogy az adott megtakarítási évben szerződésszerű volt-e a betétbefizetés. Ha a lakás-előtakarékoskodó nem a szerződésben meghatározott rendszerességgel és részletekben helyezi el a betétjét, akkor az adott megtakarítási év harmadik és negyedik negyedévében betétként elhelyezett összegre járó állami támogatás nem haladhatja meg a jelen pontban foglaltak szerint meghatározott állami támogatás 25-25%-át. Ezen
rendelkezés szempontjából a szerződésben meghatározott rendszerességgel és részletekben történő betételhelyezésnek minősül, ha minden hónap végéig kumuláltan, és a megtakarítási évben összesen is befizetésre kerül a szerződéses módozat szerinti betétösszeg."
És:
" Az állami támogatás igénybevételére/kifizetésére való jogosultságát elveszti a lakáselőtakarékoskodó kedvezményezett, ha:
a) a megtakarítási ideje a betét felvételekor nem érte el a négy évet, vagy
b) a lakás-előtakarékoskodó/kedvezményezett nyolc évnél rövidebb megtakarítási idő esetén
a támogatással és kamatokkal növelt betétjét nem lakáscélra használja fel, vagy
c) 2009. július 1-jét követően megkötött szerződések esetén a lakáselőtakarékoskodó/kedvezményezett nyolc évnél hosszabb megtakarítási idő esetén a
támogatással és kamatokkal növelt betétjét nem lakáscélra használja fel, vagy
d) a lakás-előtakarékoskodó/kedvezményezett javára történő lakáscélú felhasználás helye
nem Magyarország területén valósul meg.
Az OTP Lakástakarék ezekben az esetekben az állami támogatást és az arra jóváírt kamatot a
kifizetéskor levonja és visszautalja a központi költségvetés részére. "
Mert olyat hallottam valakitől, hogy befizetek 1 milliót az állam ad hozzá 300 ezret, de elveszíthetem az állami támogatást ha egy meghatározott időn belül nem használom fel.
Erre az időre lettem volna kíváncsi.
"A lakáscél igazolásának határideje
Felújítás, korszerűsítés, közművesítés esetén ( a kiutalástól számított) 120 nap, míg építés és bővítés, illetve új építésű lakás vásárlása esetén 18 hónap."
"Feleségül ne vegyelek" ? :D
Bocs, de nyilván van lakástakarék ügyintéződ, ha nincs, akkor felmész az OTP honlapra és ott az ÉLŐ chaten - munkaidőben - felteheted a kérdéseidet.
Sőt! akár még egy bankfiókban is nyilván készségesen válaszolnak. Aztán még telefonos ügyfélszolgálat is van. Soroljam még ? :-)
Vicces vagy.
Megkérdeztem, de erre ők se tudtak választ adni. 120 napom áll rendelkezésre, hogy mire akarom felhasználni és megindítani a folyamatot. A posta küldi ki. Arra a kérdésre, ha nem kapom meg a hitelt és elveszítem e az állami támogatást nem tudtak választ adni.
Szerintem ez elég egyértelmű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!