Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Most akkor mennyit is nyerek...

Most akkor mennyit is nyerek a lakástakarékon?

Figyelt kérdés

Sziasztok, 21 éves vagyok és abban szerencsés helyzetben vagyok hogy havi 100k forintot félre tudok tenni arra gondoltam, hogy mivel középtávú célom,hogy leköltözzek itthonról, ezért jó lenne nyitni egy lakástakarékot. Én kb. 4-5 éven múlva szeretnék költözni, amihez épp ideális lenne az otp vagy fundamenta 5 vagy 6 éves lakástakarék programja.

Viszont itt el akadok, mert nem igazán tudok ki igazodni, hogy akkor most mennyi is az annyi. Tegyük fel, hogy 20 ezer ft-ot teszek lakás takarékra félre havonta. Nézek egy ilyen oldalt (bank360) ahol minden féle dolgot lehet állítani, de én nem igazán tudok ki igazodni rajta. Mi az a szerződéses összeg? Lakáscélú kölcsön?

Nekem nagyon zavaros az egész. Tehát ha 20 ezret befizetek havonta 5 éven keresztül, az 1,2M forint. Ekkora összegnél 5 év múlva mennyi pénzt ad még pluszba a "bank"? Mi ez a hitel dolog, ez bele épül a lakás takarékba?

2019. máj. 2. 18:22
 1/3 anonim válasza:
19%
El kell olvasni részletesen a szerződést, mert nem mindig érdemes ilyenbe belefolyni. Én már attól is tartanák, hogy Orbán elveszi a pénzemet, ha nem nálam van KP-ba.
2019. máj. 2. 18:25
 2/3 anonim ***** válasza:
Mióta elvették az állami támogatást a banki kamat kb lófütyi rajta. Max ha valami kedvezményes hitelt fel lehet venni mellé akkor éri meg.
2019. máj. 2. 18:26
 3/3 anonim ***** válasza:
82%

Nem éri meg a lakástakarék.

Júniustól lesz kapható a nemzeti kötvény, az ad éves átlagban 3-5% kamatot, közben mindenféle banki ajánlat meg jó, ha 2%-ot fizet.

Én a helyedben a MÁK-nál nyitnék ingyenesen számlát és inkább abból vennék havonta.

2019. máj. 2. 18:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!