Fundamentával más is járt így mostanába?
Figyelt kérdés
Egy családi házat szeretnénk venni párommal ebbe a kis városba, ahol jelenleg is élünk, csak még anyósomnál. Ki is néztünk egy jó kis házat, ár-érték arányba számunkra teljesen megfelelőt. Adasvételit meg is írtuk, foglalót odaadtuk. Fundamentánál be is adtuk a hitelkérelmünket. Az ügyintéző tájékoztatott, hogy az előminősítésen átmentünk, szóval hitelképesek vagyunk. (Annyit tudni kell, hogy a ház, amit veszünk 7,5 millió forintba kerül, 7,8 millióra értèkelte fel az értékbecslő, a hitel amit felvennénk az 5,7 millió, a többi önerő.. ) Párom nettó átlag keresete 250 ezer ft havonta, mellé ő veszi igénybe a gyed extrát, ami a maximum, tehát az plusz 156ezer ft bevétel, családi pótlék 12ezer, szóval a bevételünk havonta 420 ezer forint körül van. A hitelt 17 évre vennénk fel, havi 46 ezer forint körül lenne a törlesztő. (természetesen, ahogy lehetőségünk lesz rá, beletörlesztünk egy nagyobb összeget) Na és most jön a problem, az ügyintézőnk pár nappal ezelőtt hívott, hogy szükségünk van egy adóstársra, mert nem elég a jövedelem.. Pedig annyira biztosak voltunk benne, hogy így is jók leszünk, de baromira nem értem, hogy akkor mennyit kéne keresni, egy havi 46 ezres törlesztőhöz, hogy nekik megfeleljen.. Aztán anyósomat most bevettük adóstársnak, neki a nettó jövedelme több, mint 250ezer ft. Járt már valaki mostába így? Én úgy bíztam benne, hogy ezt magunknak el tudjuk intézni, és senkit nem kell majd ilyenre megkérnünk :(2019. máj. 23. 23:41
11/11 anonim válasza:
Így van: mivel a cafetería nem bér, és nem kötelező adni (bármikor hozhatnak olyan rendeletet, hogy a munkáltatónak egyszerűen nem éri meg adni a dolgozónak és más juttatást talál ki, hogy megtartsa a dolgozót), csak adható - ezért valóban az sem számít bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!