Magamat kell bejelentenem?
Külföldön dolgoztam fél évet, június 30-án jöttem haza és szeretném a megtakarított pénzemet az ottani számlámról a magyarországi számlámra utalni. Az ottani bank azt írta, hogy ehhez ide kell, hogy bejelentve legyek (mármint Magyarországra). Ezzel sajnos nem vagyok tisztában, hogyha hazajöttem, nekem kéne elintéznem ezt, vagy egy-két hét után ide leszek már bejelentve?
Nem tudom, számít-e, EGK országról van szó.
Hát, ha ez EGK ország, akkor euróban ennek gond nélkül menni kéne. Ha van magyarországi számlád, akkor annak tudd meg az IBAN számát, meg a bank SWIFT kódját, és ezek ismeretében a külföldi bank el KELL hogy tudja utalni, nehogy már ők mondják meg mit csinálhatsz a pénzeddel.
Legrosszabb esetben vedd fel euróban a pénzt (legtöbb EUbeli bank nem húz sápot kpfelvételkor, nem úgy mint az itthoni uzsorások), itthon meg beváltod befizeted...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!