Otp-s folyószámla hitel miatt zárták a számlámat?
Ma reggel mentem volna vásárolni nem tudtam vele se pénzt le venni pedig van rajta pénz..fel hívtuk az otp mire közölték ( munkahelyet váltott párom kézbe kapja a fizetését ) hogy zárták a számlát ( ugyan ugy fizetem a hitelt minden hónapba utalok rá pénzt )mert nem érkezik rá munkabér .. most a párom el ment a banka hogy intézen valami a csaj a telefonba valami részlet fizetésről beszélt
Az összeget amit le zártak családi+ gyes oda fogják adni vagyis le vehetem ezt majd bagy jól behúztak ?
"munkahelyet váltott párom kézbe kapja a fizetését "
Bizony, bizony, a folyószámla hitelkeret az úgy működik, hogy ha érkezik rá MUNKABÉR, akkor kaphat számlatulajdonos hitelt, de ha MEGSZŰNIK a munkabér utalás, akkor a bank felmondja a hitelkeret szerződést. Magyarul Te hiába fizetsz be rá X összeget, ha nem érkezik munkabér, akkor a bank nem látja biztosítottnak a hitel fizetést (megszűnt a rendszeres jövedelem) és ezért zároltak.
Ja, és még valami:
engem rendszeresen lehúznak, ha itt azt merem írni, hogy nem jó ötlet a közös bankszámla - hát íme, itt a példa:
ha külön számlátok lett volna, akkor ez nem történik meg, mert akkor simán meglenne a gyesed meg a családi.
Nem kérem, hogy igazat adjatok nekem, csak legalább egy kicsit gondolkodjatok el rajta.
Ha valaki, én igazán nem vagyok a bankok mellett és spórolni is tudok, de az az 500 ft körüli összeg, amibe kerül egy bankszámla, igazán megéri, hogy az ember anyagilag független legyen a másiktól és ne járjon így, hogy még ennivalót se tud venni :-(
Ha erre a számlára ment a családi, akkor annak annyi!
Kérd postán!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!