Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Mi van akkor ha a Providentől...

Mi van akkor ha a Providentől hitelt veszek fel és mondjuk lelépek a pénzzel? Akkor mit csinál? Nincs semmim amit elvehetne. Semmmim. Kíváncsi vagyok ilyenkor mit tesz az a híres uzsorás csapat.

Figyelt kérdés
2010. júl. 5. 18:38
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
De munkabéred csak van...azt leterhelhetik 33%-ig.Illetve ha az sincs akkor a jövőben ha bármi a nevedre kerül máris lecsapnak rá.
2010. júl. 5. 18:48
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Elözö vagyok.És csak munkáltatóival tudsz hitelt felvenni tölűk:)
2010. júl. 5. 18:48
 3/16 anonim ***** válasza:
Letiltják a fizetésedből.
2010. júl. 5. 18:50
 4/16 anonim ***** válasza:
Nem uzsorásabb,mint a bankok. Ha bankhitelt veszel fel hosszabb távra, a kamatokkal és egyéb költségekkel akkor is a hitel dupláját fizeted vissza. Csak azt nem veszed úgy észre,mint a rövid kölcsön idején-
2010. júl. 5. 19:05
 5/16 anonim ***** válasza:
Letiltják a fizetésedből,de le is ülheted,és bárlistára kerülsz,vagyis máshonnan nem kapszhatsz hitelt
2010. júl. 5. 19:26
 6/16 anonim ***** válasza:
Ezt csak akkor tudod megtenni, ha felveszed a hitelt, de már akkor tudod, hogy hamarosan utazol külföldre végleg. Akkor gondolom nem tudnak mit csinálni.
2010. júl. 5. 19:46
 7/16 anonim ***** válasza:
Mivel ez esetben látszik a szándékosság, megáll a csalás bűntette.Kiadathatnak, ha elég nagy a tartozás.
2010. júl. 5. 20:08
 8/16 anonim ***** válasza:

"Mivel ez esetben látszik a szándékosság, megáll a csalás bűntette.Kiadathatnak, ha elég nagy a tartozás."

Megáll, de nem feltétlenül tudják bizonyítani.

Aztán mehet olyan országba is, ahonnan nincs kiadatás.

Ha van is kiadatás, nem biztos, hogy megtudják, hová ment. Aztán a provident nem éppen milliókat ad, úgyhogy emiatt nem érdemes az elévülési időig kint dekkolni :)

2010. júl. 5. 21:31
 9/16 anonim ***** válasza:

Banki tartozás csak akkor évülne el, ha a bank 5 éven keresztül egyszer sem próbálná behajtani a tartozását, egyszer sem küldene értesítő levelet a hitelfelvevő levelezési címére a tartozásról.(Az nem számít, ha senki nem veszi át ezeket az értesítőket, ugyanis az adós felelőssége, kötelessége, hogy olyan címet adjon meg, ahol elérhető.) Erre ne számíts...

A minimálbérnél nagyobb tartozás esetén 3 hónap után felkerülsz a Központi Hitelinformációs Rendszerbe, így az összes itthoni bank látni fogja a tartozásodat.

A bank végrehajtást fog kérni ellened és ha bármikor valamilyen legális jövedelmed lesz, vagy vagyontárgyad, (pl örökölsz ingatlant), kamatostól, büntető kamatokkal, eljárási költségekkel együtt fogja rajtad behajtani a tartozást. A munkahelyedre fizetési letiltást küldhet, a béred 33%-át vonhatja.)

Pár 100-ezres tartozás több millióra fog duzzadni az évek múlásával.

Megéri? Szerintem nem.

2010. júl. 6. 07:15
 10/16 A kérdező kommentje:
értem...azért kérdezetem mert sok ember ezt csinálta hogy felvette és lelépett külföldre...és nem csináltak semmit...
2010. júl. 6. 17:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!