Mobilszolgáltató miatt fent lehetek a KHR listán?
Kezes voltam egy mobilszerzödésben ahol készüléket is vásárolt a szerzödö fèl.
Nem fizette majd rajtam akarta a behajto ceg behajtani. Birosagra került az ügy ami után az adós kifizette a behajtónak a pénzt.(a mobilszolgáltatónak kb 60.000ft tartozása volt erre jött rá a behajto ceg tételei, össz kb 150.000ft volt)
Én kezesként vettem részt ebben az ügyben.
Hamarosan banki hitelt szeretnék felvenni.
Fent lehetek negativ adoskent a KHR listán?
Ha az adós rendezte a tartozását ahol kezességet vállaltál, akkor tiszta vagy, vagyis nem vagy fent a KHR listán.
De miért nem kérdezed meg? Ingyen meg lehet kérdezni, és megmondják, hogy rajta vagy vagy sem
Dehát ez csak egy telefonkészülék volt.
Máshol azt olvasom hogy ilyen esetben csak a telefontársaságok közös feketelistájára kerülök fel, a khr re nem.
Hogy van ez
"Dehát ez csak egy telefonkészülék volt."
Amire gyakorlatilag egy áruhitelt vett fel az ismerős, azaz ez az ügylet is bekerül a KHR-be.
Ha végrehajtóhoz meg bíróságra került az ügy,akkor tök mindegy hogy telefon volt vagy papírcsákó...
Hivatalos behajtás keletkezett tehát fent lehetsz a listán. De kérdezd meg, nem????
De megkérdezem de csak kedden tudom. Addig meg idegesit...
Ha khr listán lennék akkor arról kaptam volna valami értesítést nem?
Egyik levélben sem szerepelt erre vonatkozó írás.
Még1
A bírósági eljárás közben az adós kiegyenlítette a számlát.
Tehát odáig nem jutott a dolog hogy vontak volna az én( mint kezes) fizeteséböl...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!