Jobban megérné esetemben hitelt felvenni és a hitelintézőnek tartozni, mint a bíróságnak?
500 ezer forintos büntetést kaptam egy kacifántos büntetőügyben, arra gondoltam, hogy inkább azonnal felveszek hitelt és kifizetem, mert ha nem fizetem ki a bíróságnak, vagy akár egyetlen részlet is elmarad, 500 napot ülnöm kell helyette. (1-nap 1000 ftnak számítják)
Még ha a hitelintézőnek nem is tudom visszafizetni, ő akkor is maximum megkeseríti az egész életemet, de börtönbe nem fog 1,5 évre bezárni.
Trollkodás ne legyen. A kérdés komoly.
Ha úgy látod, hogy nem tudod időben fizetni a részleteket, akkor vegyél fel hitelt.
Abból is fizetheted részletekben a büntetést.
Öngyilkosság, 500 ezer ft miatt??? Ne viccelj már, még ha minimálbért is keresel, 5 havi munkabérről beszélünk. ÉLETED MEG EGY VAN!!! Még akkor is, ha most kilátástalannak látod. Nem megoldás az öngyilkosság.
Tudom, mit beszélek: egyedül maradtam egy pár hónapos csecsemővel meg 750 ezer ft-os tartozással, emellé 18 ezer ft-os "bevétellel (GYES). Nem volt könnyű, de kilábaltam belőle - pedig még a gyereket is el kellett tartanom. Még simán fordulhat Neked is jóra az életed - ahogy nekem is :-)
4-es válaszoló.
Mindenki a saját problémáit oldja meg.
Neked kellett a kicsiről gondoskodni, nekem semmim és senkim nincs, így ha meghalok senki sem fog hiányolni.
"Neked kellett a kicsiről gondoskodni, nekem semmim és senkim nincs, így ha meghalok senki sem fog hiányolni."
Ezt most így érzed - de egyáltalán nem biztos, hogy így is van: sokszor pl. a szülő, még ha nem mutatja, akkor is "szereti" az embert a MAGA MÓDJÁN - erre így utólag kezdek rájönni, anyám halála után 10-15 évvel :-)
Mint mondtam, Neked is fordulhat még jóra az életed, de NEKED IS TENNED KELL ÉRTE!!
Nemrég már leírtam - lehet az a kérdező is te voltál - hogy "csak a gyáva emberek lesznek öngyilkosok". Mondom ezt teljes joggal, ugyanis erre akkor jöttem rá, amikor én is az öngyilkosságon gondolkodtam :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!