Kis összegű (100 e ft) esetén milyen helyre érdemes betenni a pénzt ( posta, otP)?
OTP-nél van olyan, hogy Takarékszámla: meglévő bankszámla mellé ingyenes.
Bár megmondom őszintén, én ilyen kis összegben nem nagyon gondolkodnék banki elhelyezésen, mert a készpénzfelvétel akár elviheti az egész kamatot - hacsak nem nyilatkoztál az ingyenes, havi 2x-i. max 150 ezres készpénzfelvételről és még épp belefér, abba a hónapban, amikor felveszed.
Minek betenni?
Nekem ennyi elmegy havonta a számlákra és a kajára.
30 ezer meg marad pluszba ha valaki jobb kaját akarok venni.
De az is inkább ruhára és hasonlókra megy.
De persze ez baromi sok pénz. (Az állam szerint.)
A kincstárjegynél a bankbetét sem fog jobban kamatozni, sőt. Sokkal kevesebb kamatot fizet. Ha viszont a hozzáférés a cél, akkor mindenképpen megtakarítási számlában gondolkoznék.
Mondjuk ott az elérhető (éves) kamat kb. 0,01%, ha nem növeled havonta az összeget, ebből még lejön a kamatadó is.
Tehát 100 ezer forintnál az éves kamatod 10Ft. A kamatadó 15% (1,5Ft), kerekítve az ugye 2, tehát évente kemény 8 forintos kamatra számíthatsz.
(Ez az OTP takarékszámlája, de kb. minden banknál ugyanezek a számok).
Szóval én maradnék a Kincstárjegynél. :DD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!