olyna mint a Provident ennyi erövel onnan is igényelhetett volna:D ott is a dupláját kell viszza fzetned majdnem:D
2010. júl. 3. 12:16
2/22 A kérdező kommentje:
Az az undorító, hogy pont arra van kitalálva, hogy /segítse/ a diákokat. Ellenben...
2010. júl. 3. 12:21
3/22 anonim válasza:
Vagy olyan mint a devizahitel.
az is szinte uzsora a dupláját fizeti mindenki.
Amúgy meg ott a lakáshoz lyutást "segítette"
A diákhitelről még annyi a véleményem, hogy minden főiskolás ismerősöm aki megkapta, el is itta. Ja és még lépecol inkább tovább egy évet, hogy ne kelljen dolgoznia. Ha valaki azért vette fel, hogy eligya nem is sajnálom.
Amúgy mnden hitel ilyen. Jó reggelt!
2010. júl. 3. 12:27
4/22 anonim válasza:
Az ismerősöd valamit nagyon nem jól csinál.
Nem, nem lehet kedvezőbb a banki hitel.
2010. júl. 3. 12:30
5/22 anonim válasza:
12:30-nak igaza van.. az ismerősöd valamit benézett.
2010. júl. 3. 12:46
6/22 anonim válasza:
Az ismerősödnek lehet van más hitele is, vagy egyszerűen csak túloz, hogy sajnáltassa magát.
Az viszont 100%, hogy már jóideje ki lehet fizetni egyben a diákhitelt.
2010. júl. 3. 14:10
7/22 anonim válasza:
A diákhitel nem uzsorahitel. Olyan, mint bármilyen banki hitel, csak épp lehetőséged van plusz költség nélküli előtörlesztésre, akár egyben kifizetheted az egészet. Tehát ha mondjuk egy év múlva visszafizeted egyben, akkor csak az egy év kamata van rajta. A minimum törlesztőrészlet kb 5000 ft, de annyit fizetsz, amennyit tudsz. Nagyon jó lehetőség, csak tudni kell kihasználni. Én azért vettem fel egy évig, mert nem találtam munkát és nem tudtam finanszírozni az egyetemet, de van olyan ismerősöm, aki ebből indította a vállalkozását. Ésszel kell felvenni és felhasználni is, az ismerősöd valószínűleg nem ezt tette.
2010. júl. 3. 18:10
8/22 anonim válasza:
A diákhitel nem uzsorahitel. Olyan, mint bármilyen banki hitel, csak épp lehetőséged van plusz költség nélküli előtörlesztésre, akár egyben kifizetheted az egészet. Tehát ha mondjuk egy év múlva visszafizeted egyben, akkor csak az egy év kamata van rajta. A minimum törlesztőrészlet kb 5000 ft, de annyit fizetsz, amennyit tudsz. Nagyon jó lehetőség, csak tudni kell kihasználni. Én azért vettem fel egy évig, mert nem találtam munkát és nem tudtam finanszírozni az egyetemet, de van olyan ismerősöm, aki ebből indította a vállalkozását. Ésszel kell felvenni és felhasználni is, az ismerősöd valószínűleg nem ezt tette. Az egyszerűen nem igaz, hogy nem tud kiszállni, bármikor visszafizethetné, ha valóban akarná. El kell olvasni a diakhitel.hu-t, ott le van írva feketén-fehéren.
2010. júl. 3. 18:11
9/22 anonim válasza:
A diákhitelt visszafizetését el lehet húzni, mint a rétestésztát.
Ha valaki viszonylag nagyobb összeget vett fel hitelbe, az induló bére viszont minimálbér körüli, akkor bizony sose fogy el, ha csak a kötelező minimumot törlesztgeti. Így gyakorlatilag a kamatokat sem fizeti ki egy év alatt, a tőketartozása csak nő évről évre.
A napokban jelentették be, hogy a diákhitel kamata (ha jól hallottam) lecsökken 8%-ra. Ma Magyarországon az összes olyan hitelért, ami nem jelzálog alapú, 20% fölötti kamatot számolnak fel. Akkor miért is uzsora kamat a 8%?
Ha az ismerősöd normál törlesztő részletet vállalna, nem csak jelképes összegeket, akkor pár év alatt ki tudná fizetni a diákhitelét.
2010. júl. 3. 20:26
10/22 anonim válasza:
Miért nem tud kiszállni belőle? Minden gond nélkül visszafizettem egyben az egészet.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!