Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Melyik lekötési formát válasszam?

Melyik lekötési formát válasszam?

Figyelt kérdés

Kisfiamnak szeretnék egy kis pénzt minden hónapban félretenni, de nem babakötvény formájában. Gondoltam, hogy lekötök a számlámom minden hónapban egy összeget. Azt hittem egyszerű, de annyi féle lehetőség van. Nem értek hozzá. Hátha vki tud segíteni benne.

[link]

2010. júl. 2. 14:22
 1/5 anonim ***** válasza:
Én úgy csinálom, hogy itthon gyüjtögetem a pénzt, ha összegyűlik 10-20 ezer bemegyek az államkincstárba és ott kötöm le neki, ott adják a legmagasabb 8,5% kamatot. Azért is jó az államkincstár, mert nincs havi szla. vezetési díj, ha ki akarod venni mert valamit venni akarsz a gyereknek nem vonják le érte semmit, míg másh azért is fizetsz mert kiveszed a pénzt!
2010. júl. 2. 14:33
 2/5 A kérdező kommentje:
Leírnád részletesebben, hogy is működik ez? Nyitnom kell ott is egy számlát? Ha igen, akkor itthonról is utalhatok rá?
2010. júl. 2. 14:48
 3/5 anonim ***** válasza:

Igen, be kell menni, nyitni kell egy számlát. Rengeteg féle kamatozású lekötési forma állampapír van, és mindig 10.000.ft-onként tudsz lekötni. Ugyan úgy működik mint bármelyik banknál, x időre lekötöd és ha idő előtt kiveszed nem jár kamat ha bent hagyod x ideig akkor adnak rá kamatot. Tudsz otthonról utalni a számlára, Csak először ha bemész nyitni kell egy szàmlát és lekötni 10 ezret hogy meglegyen a számlaszám, majd mondjuk minden hónapban 5000 ft-ot utalsz otthonról és bemész 2 havonta vagy félévente és kiválasztod ami a

legmagasabb kamatot adja és lekötöd. Más banknál is be kell sétálni lekötni. De otp ad kb 4% - ot amiből lejön még a kamatadó, meg kiveszed a pénzt, és nem marad szinte semmi kamat, míg az államkincstárnál én 1 hónapja 8,6 % kamatozású állampapírba fektettem a lányom pénzecskét, és ha 3 évig bent hagyom kamatadót sem vonnak.

Mikor bemész megkérded mibe lehet lekötni, adnak egy táblázatot, mi mennyit hoz/ kamatozik, én azt választottam ami a legtöbbet hozza és arra fizettem be. Nem bonyolult, gyorsan megvan.

2010. júl. 2. 15:04
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszi szépen!
2010. júl. 2. 21:05
 5/5 anonim válasza:
Szia! Nem tudom, hogy sikerült-e már választanod a lehetőségek közül de ha nem akkor én szivessen segítek neked mivel én egy független tanácsadó cégnél dolgozom, de ahhoz személyesen kéne találkoznunk, hogy felmérjem az igényeidet ezzel kapcsolatban. Utána kidolgozunk neked több lehetőséget is elmondjuk minek mi az előnye illetve hátránya és te eldöntheted azok alapján, hogy meiket választanád és akár el is indítjuk neked annélkül hogy bankba kéne menned.
2010. júl. 3. 19:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!