Melyik bankot (CIB, Erste, OTP) válasszam?
Ez a három van a lakókörnyezetemhez legközelebb (kisváros).
Szükségem van egy számlára, soha az életben nem volt, nem is értek a bankügyekhez, nem volt rá szükségem, de most szükségessé vált és nem tudom mi alapján döntsek, nagyon nem értek ezekhez. Persze nézegettem az oldalukon mindegyiknél a számlacsomag lehetőségeket, de csak még jobban összezavart.
Néhány alap infó mire is szeretném használni.
Havonta érkezne rá egy kisebb összeg (fizetésem egy része, pontosan nem tudom még mennyi).
Ha már van számlám akkor természetesen szeretném használni is, pl boltban kártyával fizetni, netes rendelést fizetni,mobil számlát befizetni, esetleg átutalást intézni pl kirándulás alkalmával szoba foglalási előleg.
Nem tudom, hogy működnek ezek a bankoknál, mi tartozik bele a havi számlavezetési díjba, és mi az amiért külön költséget számolnak fel.
Ja és mégvalami, régebbről emlékszem olyan tv reklámra, hogy lehetett bankkártyát saját fotó alapján készítettni, ez létezik még? ha igen melyiknél és külön fizetni kell érte?
Köszönöm előre a válaszokat.
Cib
De amúgy az #1-nek igaza van
Havonta érkezne rá egy kisebb összeg (fizetésem egy része, pontosan nem tudom még mennyi).
Öcsém, aztért az tudjad már, hogy mennyi lesz a fizetésed :DDD Elvégre csak aláírtál valami munkaszerződés-félét...
Ha még te magadsem tudod, mennyi fog érkezni a számládra, akkor rajtad nemhogy a bankmonitor.hu, de még az öregisten sem segít. Minimális értelmet erőltess már magadra és nézz utána a dolgaidnak...
Ha már van számlám akkor természetesen szeretném használni is, pl boltban kártyával fizetni, netes rendelést fizetni,mobil számlát befizetni, esetleg átutalást intézni pl kirándulás alkalmával szoba foglalási előleg.
Erre minden bankszámla alkalmas, kérdés, mennyiért. A kedvezmények is jövedelemfüggők, tehát anélkül ebben sem lehet okosat mondani.
Nem tudom, hogy működnek ezek a bankoknál, mi tartozik bele a havi számlavezetési díjba, és mi az amiért külön költséget számolnak fel.
Ez mind kiderül a hirdetményekből. Javaslat: elsőként csinálj egy gyors összehasonlítást a bankmonitoron vagy a bankracio.hu-n, megadsz néhány paramétert és kidob neked jó sok ajánlatot. Ha valamelyik ez alapján elsőre szimpatikusnak tűnik, látogass el a bank honlapjára és nézd át a hatályos hirdetményt. Néhány oldal a releváns, nem kell az egészet elolvasni.
Ja és mégvalami, régebbről emlékszem olyan tv reklámra, hogy lehetett bankkártyát saját fotó alapján készítettni, ez létezik még? ha igen melyiknél és külön fizetni kell érte?
Sok banknál lehet ilyet, van ahol benne van a csomagban, van ahol fizetős. De javaslom, ne ez legyen a szempont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!