Melyik bankot válasszam?
Erste melyik számlacsomagjára gondoltál?
Ha meg tudod oldani, hogy legyen havonta min. 150 e ft jóváírásod max. két részletben, akkor a Privilégium L csomag szinte teljesen ingyenes.
Az is elfogadott, ha valakivel oda-vissza utaltok pénzt, mivel nem előírás, hogy munkabérként érkezzen a jóváírás.
Másik opció:
Esetleg takarékszövetkezetre gondoltál már?
Nem tudom, hogy melyik városban laksz és ott milyen takarék van, mert még mindig nem teljesen egységes a termékkínálatuk, de alacsony jövedelműek sokan választják. Főleg akik nem nagyon használják a számlájukat.
És a betétkínálatuk is kicsit jobb mint a kereskedelmi bankoknak. Igaz még így is nagyon-nagyon szerény.
És mi előnye lenne az Erstének a Gránit Bankhoz vagy egyébhez képest?
Évente lehúz 12 ezerrel számlavezetésre. Ha van ott mondjuk 500 ezred a számlán akkor további 10 ezret buksz évente. Bankkártya is drágább évente 1500 forinttal. Átutalás 50%-kkal drágább. EU-ból kapsz pénzt akkor is levesz 2+ ezret minden alkalommal.
Tehát mi az előnye?
150 ezernyi forgalom biztos nem lesz. Most épp diák vagyok, de nagyon ingatag az, hogy meddig, ezért is nem akarok diákszámlát. A számlát használnám havi rendszerességgel netes vagy épp sima vásárlásra, a ráérkező pénz egy részét le is venném, tehát nem csak pénzpihentetésre szeretném. Az EgySzámla csomagot néztem az Erste-nél.
Ránéztem a Gránit Bankra is és nekem nem igazán tetszik. A videós ügyintézés meg ahogy látszólag az egész a levegőben lóg nekem furcsa.
Videós ügyintézés akkor célszerű ha vidéki vagy. Akkor is egyszer kell amikor számlát nyitsz. Minden másra ott a netbank. Ha budapesti vagy akkor meg bemész a fiókba és 10 perccel később már ingyenes bankkártyával jössz ki.
Ja és hogy menne a számlára a pénzed utalással vagy készpénzbefizetéssel? Ha befizetni akarsz akkor lehet értelme a fióknak másra nem kell.
Ami olcsó még OTP Junior 24 év alattiaknak.
Ha még 24 alatt vagy akkor tényleg az OTP Junior a legjobb, függetlenül attól, hogy tanulsz-e. Eddig a korod nem írtad.
Ezért javasoltam feljebb az Erste Privilégium L-t.
Amire nem is reagáltál azután.
Látom, hogy te az EgySzámlát nézted, de az teljesen más.
Az 5-ös és 6-os választ író:
Nagyon divat lett mostanában a Gránit Bankot sztárolni, nem tudom, hogy mindig te írod-e vagy többen is reklámozzátok.
De az Erstenél milyen évi 12 000 ft-os számlavezetésről beszéltél. Privilégiumnál ingyenes.
A kártya évente nem 5000 ft, ha elektronikusat kérsz és az első évben díjmentes.
Legalább valótlant ne állítsd már, még ha neked vagy nektek az a célotok, hogy mindenkit a Gránit Bankra beszéljetek rá.
Kérdező, a 150 e ft-os jóváírást mint írtam, úgyis el lehet érni, hogy egy családtag utal neked, majd te visszautalod azonnal. Ezt eljátszva minden hónapban ingyenes számlád lehet.
A második évtől a kártyának van díja (3500 ft kb.) illetve az sms értesítő darabonként 16 ft, de be lehet akár úgy is állítani, hogy csak x forint felett küldjön.
Viszont ha még 24 alatt vagy akkor az OTP Juniort javaslom.
A takarékszövetkezetes felvetésem nem tudom olvastad-e, arra sem írtál semmit.
"A videós ügyintézés meg ahogy látszólag az egész a levegőben lóg nekem furcsa."
Mi lóg a levegőben?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!