Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » A bankok miért NEM felelősek...

A bankok miért NEM felelősek a lakosság eladósodásáért?

Figyelt kérdés
Miért kell hitelt adni "0"%-os önrész mellett minimálbérre? Mi a biztosíték, hogy ebből a kevéske bevételből kölcsönt lehet törleszteni. Az emberek is hibásak, nem a kormányokra kellene fogni mindent. Ha nagyon kevés pénzből élnek, akkor miért vásárolnak pl. LCD televíziót. Olyan munkahelyen dolgozom, ahol kb. 1200 fő a létszám. Rengeteg keresetit (áruvásárlási hitelhez) állítunk ki, holott tudjuk, hogy a fizetésük nagyon kevés. Nem lehetne eltörölni a "0" önrészt?
2010. júl. 1. 10:08
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
ahol nincs kereslet, ott hiába van kínálat ;)
2010. júl. 1. 10:23
 2/7 anonim ***** válasza:
76%

Már nem azért, de a bank hibás a legkevésbé.

Azért mert a bank ad egy jó ajánlatot, az nem azt jelenti, hogy el is kell fogadni. A felnőtt ember gondolkodjon el azon, hogy tudja-e a kockázatos hiteleket fizetni.

Itt elsősorban a sok hitelkártyásra, autóhitelesre, és személyi kölcsönre gondolok és nem azokra, akik csak 1 lakáskára vettek fel hitelt.

2010. júl. 1. 10:34
 3/7 anonim ***** válasza:
77%

Ha a bank hibás a lakosság eladósodásáért, akkor ilyen alapon hibás az építőipar, az autógyár, a hiradás technikai eszközöket gyártók egész sora mert olyan dolgokat kínál az embereknek, amik csábítóak. A kereskedők főleg hibásak, mert folyton különböző ajánlatokkal bombázzák a józan ésszel gondolkozni nem tudó embereket. Hibás az italbolt, a játékautomata és mindenki, csak az emberek nem, akik erőn felül költekeznek, mert "megtehetik".

(A lakáshiteleseket én is sajnálom, de sajnos ott is benne volt a pakliban a kockázat. Én is ezt nyögöm, mégse hibáztatok senkit, csak magamat.)

2010. júl. 1. 12:01
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

A boltos sem felelős azért ha egy ember túl sok csokit vásárol és elhízik majd túlsúlyos lesz és cukorbeteg vagy akármi.

Szerintem az emberek a hibásak, én bankban dolgozom és olyan emberek akarnak hitelt felvenni akiknek már semmi pénzük sincs amitől fizetni tudnánk. És könyörögnek a hitelért, sok bankban ha nem bankszámláról törlesztik a hitelt nem is írják be a hitel törlesztőjét, csak hogy megkaphassa a hitelt, hogy segítsenek az emberen...

És egy idő után az emberek egyik hitelből a másikba menekülnek, hogy fizetni tudják a hiteleiket, és aztán teljesen taccsra kerülnek...

Én teljesen felháborítónak találom, hogy az állam segítsen a bajba jutott devizahiteleseken... ennyi erővel segíthetne a cégeken is akik a gazdasági válság miatt csődbe jutottak, vagy a magánszemélyeken akik a gazdasági válság miatt elvesztették a munkahelyüket, vagy nem tudják fizetni a közüzemiket...

Mérhetetlen hogy mi baromságokat kitalálnak Magyarországon.

Az az ember aki hitelt sőt devizahitelt vesz fel, tudja mit vállal, aláírt egy szerződést, amit elméletileg elolvasott aztán meg sajnálkozik...

Nevetséges.

2010. júl. 2. 20:29
 5/7 A kérdező kommentje:
Akkor is hibásnak tartom őket, mert 60-70ezer forintos keresetre is adnak hitelt. Ennyi pénzből még a rezsit is alig lehet kifizetni. Az összes banknak van statisztikája, így pontosan tudják, hogy kik azok, akik hátralékosok, vagy egyáltalán nem tudnak fizetni, ennek ellenére folyósítják a hitelt. Gondolom azért "segítenek", mert biztosítva látják a határidőre történő törlesztést:(
2010. júl. 3. 08:22
 6/7 anonim ***** válasza:

20:29-es vagyok: És ha az embernek 60-70 ezer forintos jövedelme van, akkor kérdem én miből akarja fizetni a mondjuk akár a 10 ezer forintos törlesztést is, mert én bárhogy számolom a rezsire még ha vidéken is él ahol mondjuk fával tüzelnek és fúrt kútjuk van és csak mondjuk villanyt kell fizetni, akkor is tízezer elmegy a villanyra kb., aztán ott van hogy enni is kell ...

Az emberek felelőtlenül nem gondolkoznak a hitelfelvételek előtt. A bankoknak van egy szabályzatuk lakáshitel esetében két opció van pl. az egyik a jövedelemalapú fedezet, a másik az ingatlanfedezet vagy ezen kettő kombinációja, a lényeg, hogy ha valakinek sok jövedelme van, akkor a jövedelme lesz a fedezet. Ha nincs sok jövedelme, akkor az ingatlan. A bankot is érdekli hogy visszajöjjön hozzá a pénz vagy pénz vagy az ingatlan formájában . Ez üzlet! Nem barátságról szól, és mai világunkban az üzlet az etikát teljesen mellőzi.

Másrészről én dolgoztam áruhitel és személyi kölcsön ügyintézőként is. Áruhiteles időmben szakadt - pénztelen emberek jöttek hogy megvegyék az LCD tv-t, meg az ilyen-olyan luxus cuccokat, pedig inkább egy alapos fürdés kellett volna neki... a hangjukból sütött hogy szétcigizték az agyukat is a legócskább cigivel - lerítt róluk a nyomor --- de nekik LCD tv kellett...

Személyi kölcsönnél meg az volt a jellemző hogy a providentes hiteleit akarták kifizetni... persze már bar-osok voltak...

Az emberek akik rá vannak szorulva nem gondolkoznak, de sokszor akik megtehetik azok is tovább nyújtóznak mint ahogy a takarójuk ér.

Hidd el ha bankár lennél vagy biztosító ügynök --- te is másképp látnád a dolgokat.

2010. júl. 3. 09:25
 7/7 A kérdező kommentje:

9:25

Tudom, nagyúr a jutalék!!!

2010. júl. 3. 10:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!