A bankok miért NEM felelősek a lakosság eladósodásáért?
Már nem azért, de a bank hibás a legkevésbé.
Azért mert a bank ad egy jó ajánlatot, az nem azt jelenti, hogy el is kell fogadni. A felnőtt ember gondolkodjon el azon, hogy tudja-e a kockázatos hiteleket fizetni.
Itt elsősorban a sok hitelkártyásra, autóhitelesre, és személyi kölcsönre gondolok és nem azokra, akik csak 1 lakáskára vettek fel hitelt.
Ha a bank hibás a lakosság eladósodásáért, akkor ilyen alapon hibás az építőipar, az autógyár, a hiradás technikai eszközöket gyártók egész sora mert olyan dolgokat kínál az embereknek, amik csábítóak. A kereskedők főleg hibásak, mert folyton különböző ajánlatokkal bombázzák a józan ésszel gondolkozni nem tudó embereket. Hibás az italbolt, a játékautomata és mindenki, csak az emberek nem, akik erőn felül költekeznek, mert "megtehetik".
(A lakáshiteleseket én is sajnálom, de sajnos ott is benne volt a pakliban a kockázat. Én is ezt nyögöm, mégse hibáztatok senkit, csak magamat.)
A boltos sem felelős azért ha egy ember túl sok csokit vásárol és elhízik majd túlsúlyos lesz és cukorbeteg vagy akármi.
Szerintem az emberek a hibásak, én bankban dolgozom és olyan emberek akarnak hitelt felvenni akiknek már semmi pénzük sincs amitől fizetni tudnánk. És könyörögnek a hitelért, sok bankban ha nem bankszámláról törlesztik a hitelt nem is írják be a hitel törlesztőjét, csak hogy megkaphassa a hitelt, hogy segítsenek az emberen...
És egy idő után az emberek egyik hitelből a másikba menekülnek, hogy fizetni tudják a hiteleiket, és aztán teljesen taccsra kerülnek...
Én teljesen felháborítónak találom, hogy az állam segítsen a bajba jutott devizahiteleseken... ennyi erővel segíthetne a cégeken is akik a gazdasági válság miatt csődbe jutottak, vagy a magánszemélyeken akik a gazdasági válság miatt elvesztették a munkahelyüket, vagy nem tudják fizetni a közüzemiket...
Mérhetetlen hogy mi baromságokat kitalálnak Magyarországon.
Az az ember aki hitelt sőt devizahitelt vesz fel, tudja mit vállal, aláírt egy szerződést, amit elméletileg elolvasott aztán meg sajnálkozik...
Nevetséges.
20:29-es vagyok: És ha az embernek 60-70 ezer forintos jövedelme van, akkor kérdem én miből akarja fizetni a mondjuk akár a 10 ezer forintos törlesztést is, mert én bárhogy számolom a rezsire még ha vidéken is él ahol mondjuk fával tüzelnek és fúrt kútjuk van és csak mondjuk villanyt kell fizetni, akkor is tízezer elmegy a villanyra kb., aztán ott van hogy enni is kell ...
Az emberek felelőtlenül nem gondolkoznak a hitelfelvételek előtt. A bankoknak van egy szabályzatuk lakáshitel esetében két opció van pl. az egyik a jövedelemalapú fedezet, a másik az ingatlanfedezet vagy ezen kettő kombinációja, a lényeg, hogy ha valakinek sok jövedelme van, akkor a jövedelme lesz a fedezet. Ha nincs sok jövedelme, akkor az ingatlan. A bankot is érdekli hogy visszajöjjön hozzá a pénz vagy pénz vagy az ingatlan formájában . Ez üzlet! Nem barátságról szól, és mai világunkban az üzlet az etikát teljesen mellőzi.
Másrészről én dolgoztam áruhitel és személyi kölcsön ügyintézőként is. Áruhiteles időmben szakadt - pénztelen emberek jöttek hogy megvegyék az LCD tv-t, meg az ilyen-olyan luxus cuccokat, pedig inkább egy alapos fürdés kellett volna neki... a hangjukból sütött hogy szétcigizték az agyukat is a legócskább cigivel - lerítt róluk a nyomor --- de nekik LCD tv kellett...
Személyi kölcsönnél meg az volt a jellemző hogy a providentes hiteleit akarták kifizetni... persze már bar-osok voltak...
Az emberek akik rá vannak szorulva nem gondolkoznak, de sokszor akik megtehetik azok is tovább nyújtóznak mint ahogy a takarójuk ér.
Hidd el ha bankár lennél vagy biztosító ügynök --- te is másképp látnád a dolgokat.
9:25
Tudom, nagyúr a jutalék!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!