Ki, ill. kik a felelősek a gazdasági válságért?
Hát ha úgy vesszük, azok az amerikai bankok. Amerikában olyan olcsók voltak és vállalhatók a jelzálog hitelek, hogy az emberek már dupla jelzáloggal terhelték meg az ingatlanjaikat.
Csak egy idő után már ez nem volt vállalható és 1-2 bank magával rántotta az egész pénzügyi rendszert és utána már tudjuk mi jött.
Mindenki felelős !
komolyan, az egész fogyasztói társadalom, mivel mindenki fogyasztó, így mindenki!
De nem mindenki egyformán hibás benne! Én is egy kicsit, mert sok hitelt vettem fel,azaz többet fogyasztottam, mint amim volt. Persze hitel nélkül nincs pénz, nincs gazdaság.
Aztán a kamatéhes befektetők, vállalkozók, államok, és jegybankok, kereskedelmi bankok, akik túlzott kockázatokat vállaltak.
A bankrendszer jelenlegi formája, a piacgazdaság tökéletlensége(a torzító hatások miatt, például támogatások, az EU mg. támogatása, ami miatt éheznek Afrikában. Az USA hatalmi vágyai, és háborúi, a hatalmas mértékben növekvő Kína, és India.
...a teljesség igénye nélkül...
Egyébként időnként törvényszerű, hogy bekövezkezik, akárcsak az életben egyszer fenn, egyszer lenn.
gondolom okosabb nem lettél :-)
akkor kérlek VÁLSÁG van!
Nem vagy egyedül, jelenleg 780.000 fő van BAR listán. Nem lőnek le senkit, és nincs adósok börtöne. Én is nyakig vagyok, kilátástalan a helyzet minden oldalról. De tudom, hogy semmi sem tart örökké, így a válság sem. A bankok nem veszítenek, úgyis áthárítják a kárukat részben az államra, részben a rendesen fizetőkre, részben a betétesekre, a rossz követeléseiket pedig eladják! A bankrendszer jól ki van találva. Gondolj bele, nagyszüleink túlélték a háborút, a hadifogságot, stb. Te is, én is TÚL FOGJUK ÉLNI !
A bankok idézték elő "maguknak". Ki akarták volt iktatni kisebb potenciális versenytársaikat (emlékszünk-e még, hogy keletkeznek a monopóliumok - a nagy hal megeszi a kis halat), ami sikerült is nekik (csak az USA-ban több, mint 120 kis bank ment eddig csődbe, míg a nagyok állami segítséggel túlélték). Ezeket nem érdekli volt semmi más, csak az, hogy minél több pénzük legyen.
De a második válaszoló sem hazudott; az ember igazán megtanulhatna azzal gazdálkodni, amije van, és nem hitelt hitel hátára felvenni.
"komolyan, az egész fogyasztói társadalom, mivel mindenki fogyasztó, így mindenki! "
Mi vagyunk a hibásak: túl sokat ettünk, szórakoztunk, magas volt a fogyasztás. Hogy ki is volt a felelős nehéz megmondani, -mindenki egymásra mutogat- de a bankoknak nagy szerepe volt ebben, és nem az emberek a hibásak, akiket már megint megkopasztanak adókkal, hogy tömködjék a bankok zsebébe a pénzüket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!