Diákként melyik banknál eri meg euró alapú számlát nyitni?
Következő szemesztert külföldön töltöm az Erasmus program keretében. Ennek egyik feltétele hogy eurós számlát kell nyitni ahová tudják utalni a tamogatást. Erre próbálok kedvező megoldast talalni. Kartyára es PayPass fizetés lehetőségére is szükségem volna.
Előre köszönöm a segítséget!
Mire kimész már meg kell lennie a számlának, ugyanis már a learning agreementbe is bele kell foglalni a számlaszámot.
Persze ha előtte kiutazol és nyitsz külföldön számlát akkor semmi akadálya, de ilyet valószínűleg nem akarsz tenni.
Legutolsó, pontosan. Nem érné meg kimenni Ciprusra a program előtt hogy 15-20e forintot spóroljak átváltási költségeken.
Rengeteg banknál voltam bent személyes információgyűjtésen, továbbá minden itthoni banknak csekkoltam a hirdetményeit a devizaszámlákkal kapcsolatosan és legjobb lehetőségképp az Raiffaisen Bankot kaptam, de még ez is 4 hónapos időintervallumban fel fog emészteni 15 ezer forintomat a semmire, ezért választottuk társammal a Transferwise Borderlesst.
Itt számításaim szerint legrosszabb esetben (ha meghaladom az ingyenes kp felvételi limitet, amit meg fogok mert Ciprus kp ország) akkor maximum kemény 2500-3000 forintos költségre számíthatok.
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek. A válaszok segítettek nekünk dönteni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!