Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Diákként melyik banknál eri...

Diákként melyik banknál eri meg euró alapú számlát nyitni?

Figyelt kérdés

Következő szemesztert külföldön töltöm az Erasmus program keretében. Ennek egyik feltétele hogy eurós számlát kell nyitni ahová tudják utalni a tamogatást. Erre próbálok kedvező megoldast talalni. Kartyára es PayPass fizetés lehetőségére is szükségem volna.

Előre köszönöm a segítséget!

2018. dec. 28. 10:18
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
6%
#8-as, hogy a fenebe ne erne meg egy modern megoldast hasznalni, amit otthonrol megnyit par klikkel?? :D Gondolom bankban dolgozol, es erzed, hogy kozeledik az ido, amikor nem lesz szukseged a munkadra. :D
2019. jan. 1. 12:31
 12/13 anonim ***** válasza:
78%

Mire kimész már meg kell lennie a számlának, ugyanis már a learning agreementbe is bele kell foglalni a számlaszámot.

Persze ha előtte kiutazol és nyitsz külföldön számlát akkor semmi akadálya, de ilyet valószínűleg nem akarsz tenni.

2019. jan. 2. 23:06
 13/13 A kérdező kommentje:

Legutolsó, pontosan. Nem érné meg kimenni Ciprusra a program előtt hogy 15-20e forintot spóroljak átváltási költségeken.

Rengeteg banknál voltam bent személyes információgyűjtésen, továbbá minden itthoni banknak csekkoltam a hirdetményeit a devizaszámlákkal kapcsolatosan és legjobb lehetőségképp az Raiffaisen Bankot kaptam, de még ez is 4 hónapos időintervallumban fel fog emészteni 15 ezer forintomat a semmire, ezért választottuk társammal a Transferwise Borderlesst.

Itt számításaim szerint legrosszabb esetben (ha meghaladom az ingyenes kp felvételi limitet, amit meg fogok mert Ciprus kp ország) akkor maximum kemény 2500-3000 forintos költségre számíthatok.

Nagyon szépen köszönöm mindenkinek. A válaszok segítettek nekünk dönteni :)

2019. jan. 6. 20:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!