Még sosem váltottam pénzt. Hogy működik pontosan?
"csókolom, Ötezer forintot szeretnék euróra váltani"
vagy
"csókolom, szeretnék forintot euróra váltani, 50 euróra lenne szükségem"
Ne a vételit nézd, hanem az eladásit. Mindig a váltó oldaláról nézd!
Amikor forintot váltasz euróra, akkor ő €-t AD EL neked (eladási árfolyam). Amikor visszaváltod forintra, akkor €-t VESZ (vételi árfolyam).
Ha forintot szeretnél euróra váltani, akkor megnézed az euró eladási árfolyamát és elosztod vele a váltandó forintösszeget. Tehát ha mondjuk 325Ft az €, akkor 10.000 forintért 10.000 / 325 = 30,7-t fogsz kapni.
Ha viszont ezt vissza akarod váltani, akkor egy alacsonyabb, vételi árfolyamon veszik meg tőled, mondjuk 321Ft-ért, tehát a 30,7€ visszaváltásakor 30,7 x 321 = 9.855Ft-ot kapsz.
(Itt most nem számoltam a kezelési költséggel, ami minimális összeg).
Heti szinten van 3 ilyen emberke, abban a tudatban, hogy megtalálták a tuti bizniszt:
Elképzelésük, hogy megveszik a váltótól pl. 310 ért, majd gyorsan eladják a pénzváltónak pl. 320-ért és ismétlés zárásik...
Eddig kb. 20-an küldtek el melegebb éghajlatra, mikor felhívtam a figyelmüket a tévedésükre, az első 10-11-en még halálra röhögtem magam, később viszont nagyon elszomorított a hazánkban uralkodó értelmi színvonal!
5. én nem ezt vettem le a kérdésből, bár lehet, hogy naív vagyok és tévedek :)
a 4-es választ viszont nem tudom ki pontozta le, teljesen jól és részletesen elmagyarázta, hogy mi a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!