Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Mekkora önerővel és mikor...

Mekkora önerővel és mikor érdemes lakáshitelt felvenni?

Figyelt kérdés

Albérletből már ideje lenne egy saját lakásra váltani. Egy 20 milliós lakáshoz 6(30%) millió önerő már megfelelőnek számít? Azt tudom, hogy simán adnának már rá hitelt a legtöbb banknál, megfelelő jövedelem mellet.

Vagy egyáltalán, megéri ekkora hitelt felvenni, vagy inkább maradni albérletben és legalább 50-60% önerőt összeszedni?

Tapasztalatokra, véleményekre lennék kíváncsi.

Köszönöm!

2018. dec. 26. 13:19
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
80%
Azt hogy megérte e felvenni a gyűjtés helyett nem a jelen állapot határozza meg, hanem majd a lejáratkori érték és fizetett összegek. A lakásárakat negatívan befolyásolja majd pl az ltpk állami támogatásának megszűnése,a kedvezményes áfa megszüntetés, a dezurbanizacios folyamatok amik pl már megkezdődtek a belvárosi kerületekből és amihez idővel igazodik a perem kerület, vidék is.Ettől függetlenül lehetnek pozitív módosító hátasok is, mint volt az elmúlt években a csok, a befektetői szemlélet és a rekord alacsony kamatkornyezet.
2018. dec. 26. 16:11
 12/14 anonim ***** válasza:
88%

30% saját erő már teljesen jó, én 25,5%-kal vettem fel 20 évre. A törlesztő részlet 20%-kal alacsonyabb, mint a bérleti díjam volt, a lakás pedig közel dupla akkora, igaz rosszabb helyen van.

Én is vissza akarom fizetni 8-10 év alatt, de úgy voltam vele inkább legyen hosszabb a futamidő, hogy biztosan megkapjam és majd élőtörlesztem.

2018. dec. 26. 18:01
 13/14 anonim ***** válasza:
76%

Kérdező, osztom 12-es válaszát.

Inkább hosszabb futamidőre vegyél fel lakáshitelt és ha tudod, hamarabb fizeted vissza, minthogy felveszel egy rövidebb futamidejűt, aztán bármilyen ok miatt (betegség, munkanélküliség, alacsonyabb fizetés) nem tudod fizetni és bebukod - akár még a lakás is rámehet, aztán se pénz, se ház.

Nem tudom, honnan jött a 160 ezer, de ha tényleg annyit fizetsz havonta albérletre, akkor inkább érdemes hitelt felvenni mondjuk max havi 100 ezer ft törlesztővel , akár most is.

2018. dec. 26. 18:27
 14/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek! 160 onnan jött, hogy a mostaniért annyit fizetek Pesten.
2018. dec. 26. 19:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!