OTP hiteltől elállás?
Vettem fel személyi kölcsönt az OTP-nél, de rájöttem, hogy máshogy akarom megoldani.
Október 29-én kötöttük a szerződést másnap már megjött a számlámra.
Elolvastam a szerződést az áll benne, hogy 14 napon indoklás nélkül elállhatok a hiteltől, ha nem került még folyósításra. Szóval egy napon belül folyósításra került, ez most így eléggé érdekes, hogy 14 napig lenne lehetőségem elállni de rögtön folyósításra került.
Valakinek valami ötlet?
"Elolvastam a szerződést az áll benne, hogy 14 napon indoklás nélkül elállhatok a hiteltől, ha nem került még folyósításra. "
Mi ebben az érdekes?
Megigényelted a hitelt, megkaptad.
Ha előtte tájékozódtál volna, akkor azt is tudtad volna, hogy a személyi kölcsönt pár órán belül utalják - ha megfelel az ember a hitelbírálaton.
Ezek szerint vissza akarod fizetni/adni a teljes hitelösszeget?
Ha igen, akkor olvasd el a szerződésedet, hogy mit ír a korábbi visszafizetésre, ha nem találsz választ a kérdésedre, akkor pedig hétfőn besétálsz a bankba és megkérdezed, mi a teendőd?
(mondanám, hogy az élő chat vonalon kérdezd meg, de azon keresztül nem lehet visszafizetni a pénzt :-) )
Na akkor leírom még egyszer, kicsit szájbarágósabban (1-es vagyok): az van a szerződésedben, hogy akkor állhatsz el a hitelfelvételtől, ha még nem folyósították. Mivel már folyósították, nem állhatsz el - max bizonyos feltételekkel visszafizetheted.
A 14 napos elállási jog ÁLTALÁBAN vonatkozik az elállásra: pl. egy lakáshitel felvételénél nagy valószínűséggel nem utalnak 14 napon belül az igényléstől számítva, tehát simán a 7.-ik napon is elállhatsz. De a személyi kölcsön pont nem ilyen.
Azt szinte azonnal megkapod, mint már írtam.
Amúgy nem értem a problémádat, hiszen még a saját honlapjukon is azt írják:
" Ha megfelelek a feltételeknek, mikor kapom meg a kölcsönt?
Bankfióki személyes igénylés esetén a szerződéskötést követően perceken belül megtörténik a kölcsön folyósítása. "
Komolyan: annyit nem tettél meg, hogy kölcsönfelvétel előtt ránézel az OTP honlapjára? Semmit nem is tájékozódtál?
"De nem vártak a szerződéskötéstől 14 napot az utalással, hogy ezt a feltételt tudjam teljesíteni."
Milyen feltételt?
Kértél kölcsönt, kaptál gyorsan, már ez is baj?
ha megkaptad, nyilván felnőtt ember vagy - nem tudsz felelősséget vállalkni a saját tetteidért?
1 vagy 2 nap alatt meggondoltad mnagad?
Nyilván valamire kellett a pénz, megkaptad - most mi a problémád? Bemész, elmondod, mégsem kell, az ügyintéző elmondja, hogy szórakozz máshol, kiszámítja majd neked a visszafizetendő összeget, Te visszafizeted és kész.
Nem tudom, mit rugózol ezen az elállási jogon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!