Ha veszek tegyük fel 5 milló ft-ot lakás felújításra, de csak 3 milliót tudok számlával igazolni, hogy én azt valóban lakás felújításra fordítottam akkor ilyenkor a bank von maga után valami szankciót? Lesz valami következmény?
Lakásfelújításra nincs külön hitel.
Lakáshitel van, vásárlásra, építésre, stb.
Lízing van ami a néhai autóhitel "utódja", tehát csak kocsira.
És van a szabad felhasználású, más néven a személyi hitel.
Gyakori, hogy oldalakon ezeket is úgy hirdetik, hogy autóra, felújításra, stb, de valójában az is szabad felhasználású. Arra költöd amire akarod.
Lakástakarék esetén van még megkötés, ott lehet a fenti eset, ott ilyen esetben az állami támogatást bukod (vagy annak egy részét, ezt most 100%-ra nem tudom)
Az előző válaszoló téves infót adott.
Létezik lakásfelújítási hitel, de a bank a felújítás végén kiküldi az értékbecslőt, aki szemlét tart és ellenőrizni, hogy valóban felújításra költötted-e a hitelt. Akad néhány bank, hol elég egy saját készítésű költségvetés is és nem feltétlenül van szemle a végén, de ez elég necces, mert ha a bank mégis elrendeli az ellenőrzést, lehet belőle problémád, ha nem arra költötted a pénzt, amire kérted.
Számodra valószínűleg egyszerűbb megoldás egy szabadfelhasználású jelzálog hitel, de ha pl lakástakarékból szeretnél majd előtörleszteni, azt ennél a hiteltípusnál nem lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!