Ez valóban egy perrel fenyegetés vagy valaki át akar verni?
Feltettem egy videót a youtubra egy témáról, ami érinti az egyházat.
Azt a levelet kaptam az érintettektől(?) hogy amennyiben nem szedem töröltetem a régit, és nem kérek bocsánatot egy új videóban, akkor beperelnek, vagyis hogy "jogi következményei lesznek".
Azonban a küldött gmail cím (amiben a plébánia neve és helye szerepel) egyik hivatalos oldalon sem szerepel és a gugli sem dob rá ki semmit. Ilyen elérhetőséget nem találok. A levél elköszönése is "üdvözlettel XY Plébániahivatal" , de semmilyen név nem szerepel ott.
Szóval vagy 1.) valós a fenyegetés, de furcsán küldték el
2.) valaki átakar verni, hogy töröltesse a videómat
Például én nem értek ilyenekhez, de ha ilyesmit írnék, akkor alá írnám a nevemmel is pl Kis Pista, a Budapesti Plébániától. Vagy nem?
Ha BÁRKIRÖL olyan videót/szöveget teszel nyilvánosságra, ami az adott valakit negatívan tünteti fel, beperelhet hitelrontás, rágalmazás, stb miatt (függetlenül attól, hogy igaz-e, amit írtál) és ebben az esetben nemcsak a viedót kell eltüntetned, hanem még igen szaftos büntetést plusz perköltséget is fizethetsz, akár tetszik, akár sem.
Az, hogy az adott email-címet nem találod meg a neten, az teljesen normális, egyetlen értelmes ember/szervezet sem adja meg nyilvánosan, mert ez nem publikus adat. (A legtöbb ilyen jellegü intézménynél maximum egy "kontakt" címü rovat van, ahol ugyan lehet nekik írni, de az emailcím nem látható.)
Aláírásnak meg a hivatal neve elég, mert nem egy konkrét személyt, hanem az adott plébániát támadod a videóban.
Az, hogy téged hogy szólítanak meg, nem jelent semmit, föleg, ha a videónál csak a keresztneved/nicked szerepel, és privát személy ( em hatóság) ennyiböl nem tud beazonosítani. Viszont feljelentés esetén az oldal üzelmeltetöi kötelesek kiadni az adataidat a hatóságoknak, szóval olyan nincs, hogy anonym tetted fel a videót.
A helyedben sürgösen leszedném a videót, örülnék, hogy elöször figyelmeztettek, mert anélkül is feljelenthettek volna és legközelebb elöször gondolkodsz és csak utána teszel fel bármit is a netre.
"Feltettem egy videót a youtubra egy témáról, ami érinti az egyházat. "
Érinti? És AZ egyházat? Van egy csomó egyház...
Meg szólásszabadság is van.
Nagyon nem mindegy, hogy pontosan mit állítasz a videóban.
Négyes, a teljes nevem ismert a videó alatt.
Egyébként "az adott email-címet nem találod meg a neten, az teljesen normális, egyetlen értelmes ember/szervezet sem adja meg nyilvánosan, mert ez nem publikus adat."
Pont ez az, hogy megvannak adva a hivatalos facebook és websitokon is az email elérhetőségek, de nekem email nem ezekről jött. Így meg mégis miért gondolják azt, hogy vegyem komolyan, amikor az internet világában egymást szivatják az emberek; s egy olyan emailről írtak (ha ők voltak), amire semmilyen komoly hivatkozás nincs?
Mindenkinek: Egyébként semmi galádság nincs, egy bizonyos témában más a véleményünk, ami épp aktuális és én azt tárgyalom. Ezért feljelenteni?
tegnap 20:51-es: ezzel nem ér el semmit, az adott plébánia figyelmeztette - az sehol sem kötelezö, hogy a kérdezöt teljes néven szólítsa, vagy a saját email-címe publikus legyen -, ezután símán feljelentheti a kérdezöt, akit aztán böven megbüntethetnek.
Eleve nem köteles senki elöre figyelmeztetni azt, aki megsérti más jogait, de ha megtette, akkor senki nem köthet bele, és adott esetben teljesen lényegtelen, hogy a kérdezö komolyan vette-e a figyelmeztetést, vagy elhitte-e, hogy tényleg az érintett volt az, aki jelentkezett nála.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!