Ha USA-ban 1$ a tőzsdei tranzakció jutaléka, Magyarországon miért közel 0,5%-0,5% venni-eladni?
Irreális különbség, sőt felháborítóan drága.
Gagyi, bugos felhasználói felület kapok itthon, ráadásul túlárazva. Miért nem vágnak itt is rendet?
Irreális, hogy a pénzem 1%-ot ODA KELL adnom egy brókercégnek, minden egyes tranzakciónál. Tudom, elvihetem a pénzem máshova, de ha nem akarom?
Túlzás amit gondolok? Reálisak ezek a bróker jutalékok?
Egy lakás átírása kerül ennyibe, amit 5-10-15 évre vesz az ember.
A tőzsdén meg kereskedhetne naponta, de nem tud mert 1%-ot csak ahhoz kell hozzon, hogy nullán legyen a befektető.
Van amit nem látok át esetleg, azon kívül, hogy éhesek a bróker cégek?
Szerintem a legfontosabb, hogy elöször is nyugodj meg.
"Irreális, hogy a pénzem 1%-ot ODA KELL adnom egy brókercégnek, minden egyes tranzakciónál. Tudom, elvihetem a pénzem máshova, de ha nem akarom?"
Ja... tehát tehetnél ellene, de te nem akarod, szóval ők változtassanak? Ez nem így működik.
Én a KBC-nél vagyok. Nem bugos a felülete. A jutalék 0.2-0.3% per tranzakció, vagyis kb a fel annak amit írtál.
"Ha USA-ban 1$ a tőzsdei tranzakció jutaléka"
Ez nem igaz, van ahol sokkal tobb.
"Gagyi, bugos felhasználói felület kapok itthon"
Probald az amerikai szekhelyu Interactive Brokers feluleteit hasznalni, atertekeled te azt a gagyi/bugost. :D
"Reálisak ezek a bróker jutalékok?"
Abszolut realis, ott vagy pl. te, aki ezek ellenere sem mesz mas brokerhez. :D
https://www.youtube.com/watch?v=eUOzVnLz21c
most csak ezen a videón gondolkodtam, hogy óriási különbség a kettő, illetve startup cég is kínál ingyenes tranzakciókat. csak hát nem itthon.
A felület igazából majdnem mindegy, venni, eladni lehessen. TBSZ is lényeges.
Nyugodt vagyok :) csak vannak dolgok amit úgy hívnak kartell. :)
Azt még elhiszem, ha azt mondja valaki, kis ország nagyobb költség hárul 1 ügyfélre, mint egy 35* akkor országban. Na de ez túlzás. Szerintem. Nyugodt vagyok.
"Nyugodt vagyok :) csak vannak dolgok amit úgy hívnak kartell. :)"
Milyen kartell? MAr emlitettek magyar brokert, ahol alacsonyabbak lenyegesen a dijak. :D
rendben, de az 1 dolláros díj, ami számomra, csak azt mutatja, lehet ennyiért is üzemeltetni valamit, lényegesen alacsonyabb.
Ha valahol 0,5%, akkor ahhoz képest a 0,2% is lényegesen alacsonyabb, de nagyobb tranzakcióknál ez messze meghaladhatja az 1USD-t.
A kartellt arra értem, ha van 4-5 brókercég akik nem akarnak versenyezni "érthető" okokból, és mesterségesen magasan tartják a jutalékokat, akkor hiába megy alájuk egyikük, attól az még ugyanúgy magas önmagában az 1USD-s jutalékhoz mérten.
Nem tudom mi az üzemeltetési költsége egy ilyen cégnek, a szerverektől az IT-n keresztül a brókerekig. Azt sem tudom az én(mi) tranzakciós díjam/díjunk hány elbaxott (elnézést) üzletkötést kompenzál, de elsőre nekem érthetetlen, hogy egy cég ugyanazt az üzletágat miért tudja megoldani 1 USD-ből és egy másik miért nem.
Nem akarja vagy szó sincs erről és olyan mögöttes költségek vannak, amit meg kell fizessek/fizessünk.
"A kartellt arra értem, ha van 4-5 brókercég akik nem akarnak versenyezni "érthető" okokból, és mesterségesen magasan tartják a jutalékokat, akkor hiába megy alájuk egyikük, attól az még ugyanúgy magas önmagában az 1USD-s jutalékhoz mérten."
Egyfelol erre nem a kartell a megfelelo kifejezes, masfelol nincs 4-5 ceg, akinel az altalad emlitett dijak lennenek, de van jopar magyar, amelyeknel alacsonyabbak.
"Nem tudom mi az üzemeltetési költsége egy ilyen cégnek, a szerverektől az IT-n keresztül a brókerekig. Azt sem tudom az én(mi) tranzakciós díjam/díjunk hány elbaxott (elnézést) üzletkötést kompenzál, de elsőre nekem érthetetlen, hogy egy cég ugyanazt az üzletágat miért tudja megoldani 1 USD-ből és egy másik miért nem."
A kulfoldi "diszkont brokereknek" par szazszor tobb ugyfeluk van es par szazszor nagyobb penzeket forgatnak rajtuk keresztul, aminek a jutalekaibol ki kell termeljek az uzemeltetesi es fejlesztesi koltsegeket. A diszkont brokerek kevesebbet is koltenek fejlesztesre, hasonlitsd ossze peldaul IB feluletet Ameritrade-el vagy eTrade-el. Vegul, kulfoldi diszkont brokereknek van annyi ugyfeluk, hogy sok megbizast tudnak teljesiteni az ok oldalukon, anelkul, hogy kimennenek a tozsdere, amiert jutalekot kene fizessenek.
Az eredeti felvetesed, hogy itthon barmilyen kartell lenne, vagy az itthoni brokerek mind sokkal dragabbak lennenek a kulfoldieknel, nem igaz, pl. a KBC-nek a dijai nagyon kozel vannak a normalis amerikai (azaz nem diszkont) brokerek dijaihoz.
Nem mindegy, hányan használnak egy felületet, lehet, nekik az egy dollárokból több jön össze, mint itt másnak %os jutalékokból...
Amúgy meg végezhetnél valami hasznos munkát is spekulációk helyett.
(Marhabelet lapátolok napi 12 órában, csak mellette próbálok egy keveset megtakarítani és befektetni.)
Köszönöm a felvilágosítást mindnyájatoknak!
Üdv!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!