Melyik banknál nincsennek ilyen lehetetlen kamatok? Bövebben lent!
6-milliót akartam felvenni 20-évre olyan 52000-körüli törlesztők jöttek ki,a törlesztés végére a bank 12-milliót kap vissza hát ez mi?Nincs normálisabb bank?
Vagy valamilyen más járható út lakás vásárláshoz?
"gyűjtögetsz és ha majd összejön a pénzed akkor veszel lakást"
Igen, addig meg élsz albérletben, és amíg összejön az a 6 milla az albérlet mellett, addigra albérletre kiadtál még 8 millát. :)))
Sajna ha nincs gazdag apuci, anyuci, vagy egy pofátlanul jól fizető (havi nettó 4-500.000) állásod akkor hitel....ez van. Az albérlet pénzkidobás, szülőkkel lakni 35-40 évesen meg középsz@r....
Ha betennél 6 milliót a bankba, az 20 év múlva (5%-oskamattal, ami reális) 12 millió lenne. Természetes, hogy a bank ezt a pénzt szeretné visszakapni, hiszen, ha nem naked adja, hanem forgatja, akkor ennyi pénze lenne.
Az, hogy te folymaatosan fizeted és nem a legvégén, az a bank haszna
Én kb 10 évvel ez előtt vettem fel lakáshitelt és volt olyan év, amikor az OTP 28%!!!! kamatot számolt fel a hitelemre. Akkor az egekben volt az infálció és a kamatok is ehhez igazodtak.
Nem tudom, miből gondolod, hogy a mostani kamatok irreálisan magasak Magyarországon a régebbiekhez képest.
Ami most hiányzik, az a Szocpol és az állami támogatás, de ez nem banki téma, hanem kormányintézkedés. Sajnos a bankok régebben se működtek haszon nélkül, ezután sem fognak, az állam meg nem tud (vagy nem akar?) segíteni a lakásproblémákon.
Magyarország betéti és hitelkamatai egyébként tényleg magasabbak más országokhoz viszonyítva, de ennek is gazdasági, politikai okai vannak és nem csak a bankok a hibásak benne.
Nem is tudom már melyik banknak volt ez a reklámszlogene, de ez most pont ide illik, és válasz a kérdésedre.
"A hitel nem ajándék, hanem üzlet Önnek is, Nekünk is."
Igen nagy igazság van abban hogy hitelt csak legvégső esetben szabad felvenni,piszkosul lehúznak a bankok és minden feltételt a bank igényei szerint változtat,ez nem éppen korrekt,semmi kockázata nincs!
Ha már ilyen magas kamatot fizetek a pénzért akkor legyenek állandók a törlesztők,igy nem mindenképpen a bank jár jól!
Az államnak pedig segíteni kéne a fiatalokat,teljesen kilátástalan a helyzet,nincs munka(ha van minimálbér),arra meg nem nagyon adnak hitelt ha mégis nagy a kockázat hogy bebukja az ember,hát hogy legyen igy lakás család stb?
Köszönöm az eddigi válaszokat,szerencsére nem csak én látom így a dolgokat:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!