Letezik ilyen jellegu hitel?

Létezne, úgy hívnák, hogy jelzáloghitel, ha lenne rendszeres jövedelmed. De mivel nincs, így a bank nem fog kölcsönadni neked:
"A kölcsönigénylés időpontját megelőző 3 hónap időtartam alatti –
egyazon munkahelyről származó - rendszeres jövedelem
meglétének igazolása, amelynek el kell érnie a havi nettó 75.000 Ftot."
Add el a lakást - ha úgysem kell - és vegyél belőle taxit :-)

Ha nincs a neveden semmi és a jövedelmedet is kp.-ban kapod, akkor nyilván nem tudják semmidre rátenni a kezüket.
Jelen esetben van egy lakásod, így arra terhelik, ha más lehetőség nincs. Illetve ha jól értem kerülne a nevedre egy autó is, tehát azt is vihetik minden további nélkül.
Viszont ha arra hajazol, hogy hitelt veszel fel, amit soha többé nem fizetsz vissza, akkor felkötheted a gatyádat, mert jó pár évig úgy kell élned, hogy soha egy vajaskenyérrel se tudjanak összefüggésbe hozni, mint tulajdonost.

Miről beszéltek?
- Min. 3 havi rendszeres jövedelem igazolása nélkül semelyik bank nem ad hitelt - még jelzáloghitelt sem.
- autót soha nem fogadnak el fedezetként - bármikor totálkáros lehet.
- teljesen mindegy, hogy életképes-e az ötlete:
1.- ha nincs rendszeres jövedelme, nem kap hitelt
2.- ha valami csoda folytán mégis kapna hitelt, de nem válik be a taxizás, akkor meg elárverezik a lakást. Az autó meg nyilvánvalóan nem hitelfedezet, hiszen a megvásárlása pillanatától eleve kevesebbet ér.

Akkor ezek szerint KATA-s vállalkozó vagy?
Ha igen, akkor attól függ, mióta? Lezárt üzleti év után a NAV ad jövedelemigazolást - de ne lepődj meg, mert csak a bevételed 60 %-át fogják igazolni.
Ezzel a NAV-os jövedelemigazolással elmész a bankhoz, aztán szépen meghallgatod, hogy mi a véleménye a banknak a KATA-s vállalkozókról, meg a nekik adandó hitelről. Az, hogy hitel ALMA. Lehet, lakáshitelt adnak, de nekem más jellegű hitelt (a vállalkozáshoz kellett volna) bizony nem adtak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!