CSOK-ot igénylők: így utólag mit csinálnátok másképp? Mire figyeljen az aki bele szeretne vágni? Apróbetűs részek amit jó lett volna tudni hamarabb.
Ha már betöltötted a 40. évet, akkor csak 3 meglévő gyermekre jár a CSOK, így van időd addig még kitalálni, mi legyen.
Építkezésnél fontos, hogy legyen önerőd, forgótőkéd, vagy egy olyan kivitelező, aki átsegít a likviditási gondokon. Mivel van egy másik ingatlanod, az is bevonható fedezetnek, ha szükséges, de ezt jól át kell gondolni, pl az sem mindegy, hol, milyen költségvetéssel számoltok?
- Anyu, és ti mindig akartatok engem?
- Ááá, dehogy, apáddal csak a CSOK-ra hajtottunk.
Igen, nagyon sokminden szól ellene. Tetszett a vicc, ott a pont. :)
Felnevelés: hát ez az! Bár sokat mozgunk de azért ez nem ugyanaz mint 20 èvesen... A rendellenességtől nem tartok, sokkal inkább attól hogy 1: nem is kapjuk meg a csokot, sem a hitelt, 2: ha vmelyikünkkel történik vmi, akkor 3 gyerekkel egyedül kell fizetnie a sok hitelt. Nekem volt hitelem, szerencsésen kimásztam belőle, tudom miről beszélek. Tényleg 40 felett már csak meglévő 3-ra lehet felvenni? Meg az érdekelne hogy ha már van a nevemen ingatlan akkor az kizáró ok?
Igen, 40 felett már csak meglévő gyermekre lehet CSOK-ot igényelni, de a 12. héttől már meglévő gyermeknek számít a magzat.
Nem számít, ha van a neveden ingatlan, jár a CSOK.
Bocs, nem a kérdésre fogok válaszolni, viszont muszáj rámutatnom arra a momentunra, ami miatt ettől az egész CSOK mizériától és az álszent kormány álszent családpolitikájätól okádni tudnék:
"Harmadik gyerek mêg nincs, de nyilván a számok ott jönnének ki jól... Szemèly szerint nem vágyom harmadikra de ha tudnám hogy jók az esélyeink a 10+10-re, lehet h meggondolnám magam... Bár sokszor bõben elég s kêt kicsi is...meg nem is ezêrt, de jó volna tudni hogy megéri-e ...."
Na ez a probléma. Hogy anyagi haszonszerzés tárgyává teszi a gyermekeket.
Na, ez meg a másik:
"Nem számít, ha van a neveden ingatlan, jár a CSOK"
Már nem vagyok képben az aktuális szabályokkal, de ha valóban így van, akkor újabb dolog, ami miatt okádni tudnék. Istenítették ezek a mocskok a CSOK-ot, az évezred leg-igazságtalanabb "támogatását", arra hivatkozrak, hogy az első otthon megszerzését kell támogatni. Ehhez kèpest...
Ismételt köszönet illeti a fideszt, hogy kinyírta a lakástakarékokat és millióktól vette el az otthonhoz jutás lehetőségét.
És ott vannak és kétharmaduk van és bégetünk tovább....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!