Érdemes felvenni diákhitelt egy szoba bérlésére?
Nem.
Inkább kezdj dolgozni, és a fizetésből bérelj szobát.
A kezdet mindenhol nehéz. Szerintem várj egy kicsit amíg letisztul a helyzet, jobban megismered a dolgokat. Lehet, hogy beleszoksz de ha nem addigra már látni fogod, hogy belefér-e a meló, és az mire lesz elég.
A diákhitel is hitel. Nagyon nem jó milliós adóssággal indítani az életet :(
Ha Budapestről van szó, akkor is 2-3 főre jön ki egy szoba diákhitelből, tehát nem vagy előrébb...
Én sehogy máshogy nem tudtam megélni egyetemi éveim alatt, csak diákhitelből (mellette dolgoztam is). Akkor is ez volt a hiper szuper konstrukció, minimális kamat, stb. 1,5 millióval zártam.
5 éve fizetem, szüneteltetnem kellett egy ideig a törlesztést, mert elvégeztem egy mesterképzést (azt már saját pénzből). Most van még hátra kb. 1,5 millió. Persze az én hibám is, mert csak 15-20 ezrével fizetem, most fogom 30-50 körülre emelni.
Én is azt mondanám, hogy várj egy kicsit. Egy egyetemről ha úgy van, talán haza is tudsz menni pihenni, kihagysz pár órát pénteken vagy ilyesmi.
Azt te tudod mire akarsz költeni. Ha csak a hitel a kérdés akkor a dh nagyon megéri. Minimális kamat van, gyakorlatilag annyit fizetsz vissza amennyit kaptál. De mégiscsak saját jövőbeli magadat lopod meg.
Szóval gondold át.
Én felvettem és kb 2 év alatt kifizettem, szóval azért az sem igaz, hogy nehéz visszafizetni. Nyomni kell előtörlesztésbe ami belefér aztán úgy hamar vége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!