Milyen bankszámlát kell nyitnom, ha küldöldön szeretnék dolgozni a nyáron és a keresetem EURO-ban lesz utalva?
Ha még nem vagy 18 éves, akkor menj el a törvényes képviselőddel a Raiffeisen bankba, ott nyissatok egy euro alapú bankszámlát, kérjél hozzá egy Mastercad kártyát.És ennyi.
Kiegészítésként még annyi hogy ha nem vagy 18, akkor azért a RAJffeisen, mert majdhogynem csak náluk tudsz fiatalkorúként euro alapú számlát nyitni, és azért Mastercard, mert azt minden gond nélkül tudod használni külföldön.
Kedves utolsó..Magyar számlára nem utalnak fizetést.Ezt onnan tudom,hogy kint dolgozom évek óta,és bizony kint kellett számlát nyitnom a fizetési utalás miatt(Barcaly's bank) pedig otthon Unicredit banknál voltam..
csak azokat a bankokat fogadják el ami található az adott országban..Mivel OTP nincs külföldön,így nem elfogadható.Elképzelhető,hogy raiffeisen-bank van más országokban akkor elfogadják(Angliában nincs)
itt most nem arról van szó,hogy külföldön le tud-e venni pénzt..(mert arra jó az OTP is) hanem arról,hogy a munkáltató hova küldi a havi fizetését...magyar bankba nem küldi..(elég sok pénzébe kerülne)
Köszönöm a válaszokat!
Közben én is utánaérdeklődtem máshol is és valóban magyar számlára nem igazán utalgatnak.
Találtam megoldást a problémra, de azért köszönöm a válaszokat! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!