Amennyiben nem az ígért hozamot biztosítja egy bank lekötés után, úgy melyik felettes szervhez lehet fordulni?
Így van, a befektetési jegyek hozama változó.
Nekem anno a bankfiókba el is mondta a banki kisasszony, hogy folyamatosan figyelni kell.
Nemrég kivettem az egyik befektetési jegyből a pénzem, mert csökkent a hozama, áttettem egy másikba, amiről azt gondoltam, hogy jó választás, de először az is csökkent, majd emgemberelte magát pár nap múlva és elkezdett emelkedni - ezt a jó szokását még most is tartja, de folyamatosan nézegetem, nehogy bukjak vele.
"de folyamatosan nézegetem, nehogy bukjak vele."
Ahamm és ha esik egy százalékot, azonnal eladod veszteséggel? Honnan tudod, hogy utána nem fog azonnal visszaállni?
""de folyamatosan nézegetem, nehogy bukjak vele."
Ahamm és ha esik egy százalékot, azonnal eladod veszteséggel? "
Nem, megvárom, amíg elfogy az összes pénzem :D
Nyugodtan húzzatok le (2-es vagyok), de az is hülye, aki nem figyeli a pénzügyeit.
Most nem tudom már, milyen befektetési jegy volt, esett, megnéztem, mi az, amitől várható még az emelkedés, s áttettem ingatlanpiaci alapba - tényleg milyen hüleséget csináltam, ugye?
Nyilván nem 5 percenként nézem, de néha azért ránézek (2-3 hetente), hogyan teljesít. Ennyi.
"Nyilván nem 5 percenként nézem, de néha azért ránézek (2-3 hetente), hogyan teljesít. Ennyi."
Nem mondom, hogy ne foglalkozz a pénzügyeiddel, de ha azt hiszed, hogy ilyen kis távon pontosan rá tudsz érezni, hogy milyen irányba megy tovább a hajó (ami ugye fontosabb, mint, hogy milyen irányba mennyit ment eddig), illuziókba ringatod magad.
Jajj, istenem, 6-os, akadjál már le rólam :-)
Nem hosszútávra tettem be, épp azért befektetési jegybe, mert az bármikor visszaváltható.
Mindössze annyit akarok elérni, hogy lehetőleg ne romoljon a pénzem addig se (ha még kamatozik is, az meg már bőven jó.
Én már a válság idején is tőzsdéztem, szóval tudom, mit csinálok :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!