Mit jelent az, hogy a szülő számlájához hozzákötik a gyerek számláját?
21 éves vagyok, diákszámlával. Elvileg a bankba anyám kérésére összekötötték a számláinkat, mert hogy ő valami prémium ügyfél, és ezáltal nekem is járnak kedvezmények. (Erste)
Ez mit takar, mi változik? Egyaltalán hogy kötözgethetik a számlámat a beleegyezésem nélkül anyáméhoz?
Gőzöm sincs, mit jelent, csak általános dolgokat írok. Nincs rendelkezési joga édesanyádnak a számlád fölött? A férjem még kiskorú volt, mikor először bankszámlája lett, és az anyukája is jogosult volt a számlával rendelkezni. De figyelt arra, hogy mikor 18 éves lett, akkor ezt megszüntették (mármint az anyuka figyelt erre).
Elképzelhetőnek tartom, hogy ha valami csak előnyökkel jár rád nézve, akkor a beleegyezésed nélkül is megcsinálhatják. Nem tartom valószínűnek, hogy odahamisították volna az aláírásod, vagy ilyesmi.
Még annyi, hogy anyám a legjobb barátnőjéhez jár, mármint ő a bankos kiszoljálója vagy hogy hívják szóval khm..
Nagykorú voltam amikor a számlát csináltam, szóval nem elvileg semmi joga felette.
Menj be egy másik erste fiókba és ott kérdezz rá!
Olyat el tudok képzelni hogy kedvezményesen vagy ingyen utal neked ezután, ezt jelenti.
A "hozzákötés" szót nyilván anyukád használta. Nem szakkifejezés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!