Egy alig 23 éves, mindössze 1 év folyamatos munkaviszonnyal rendelkező ember kapna 16 milliót lakás vásárlásra?
"Jobban járhatsz ha spórolsz. Kötsz 2-3-4 lakáselőtakarékoságot. Aztán ha letelt nézel körül a piacon."
Aha, biztos jobban jársz azzal. Ha félreraksz havonta 200 ezret akkor az évi 2,4 millió egy 20 milliós ingatlan meg évente 2 millióval drágább + albérletre kifizetsz min. 1,2 milliót, tehát évente buksz 3,4 milliót a gyűjtögetéssel.
"Nem kötekedni akarok, mert valóban működnie kell a hitelnek egyedül is, ha jók a bevételek, de jelzem"
A probléma azzal van, hogy 4 dolgot sorolt fel az első válaszoló, ami hülyeség. Ha megvan a 4 millió önerő akkor csak 12 millió hitel kell, aminek 60 ezres a törlesztője amihez nem kell adóstárs és plusz ingatlanfedezet sem és kevesebb jövedelem is elég.
4-es vagyok: Igen, pont ezt mondom én is, hogy kijön a matek, de a hitelbírálat nem ilyen egyszerű dolog. Nekünk is bőven belefért volna magasabb törlesztő, mégsem adták volna meg valamiért. Ilyenkor átnézik a számláid, mindent ami valaha a neveden volt. Pl. ha rendszeresen szerencsejátékozol és kártyával/online fizetsz akkor alapból elutasítják a kérelmed, kereshetsz Te akármennyit is.
Nekünk valószínűleg egy pár problémás hitel volt a fekete folt a múltunkban (szüleimnek kellett hitelt felvennem 18 évesen amit nem fizettek vissza, én rendeztem 3 éve az egészet, de ez hosszú sztori). Szóval több mindent mérlegelnek, több mindent néznek. A fizetés/törlesztő arányának való megfelelés arra van, hogy egyáltalán szóbaáll-e veled a bank, vagy sem.
"60 ezres törlesztőre miért kéne 500K nettó + adóstárs + 2 ingatlanfedezet? Hülyeséget beszélsz."
Mert a bank nem hülye! Nem azt nézi, hogy mennyi a bevétel, hanem azt nézi, ha ugrik ez a jövedelem, mert mondjuk a kérdező elveszíti a munkahelyét, netán 23 évesen 1 év munkaviszonnyal ő maga mond fel, ha valami nem tetszik, akkor a bank akkor is be legyen biztosítva.
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Nem én akarom felvenni a hitelt,hanem egy barátom. Én lebeszélném róla,és inkább a gyűjtés/előtakarékosság felé terelem. Amit később egy kisebb hitellel megtoldhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!