Ha választanotok kellene OTP vagy K&H, melyiket választanátok?
"inkább a megbízhatóságot, hozzáállást, tájékoztatást, átvernek-e stb."
Ebben az osszes bank ugyanazon a szinten tart.
"Ebben az osszes bank ugyanazon a szinten tart."
Nem. Engem az egyik takarékbankban szabályosan átvertek. Fogtam a pénzem és átmentem egy másik bankba. Konkrétan az otp-be és 3 év után meg vagyok teljesen elégedve.
Hozzáteszem a főnököm meg pont az otp-t szidja, mert ott van a céges folyószámla és tele van a töke velük.
Szóval semmi sem fekete-fehér.
"Hozzáteszem a főnököm meg pont az otp-t szidja, mert ott van a céges folyószámla és tele van a töke velük.
Szóval semmi sem fekete-fehér."
Visszakanyarodtal az en kijelentesemre. En mar mindegyik bankrol hallottam durva dolgokat, ezek neha emberi hibabol fakadnak (inkompetens az alkalmazott), neha meg valoszinuleg hulyenek nezik az ugyfeleiket.
A vállalkozókat tényleg "szivatja" az OTP (- de valószínűleg más bank is), de magánemberként az OTP-t ajánlanám: sok fiókja van és velem 20 év alatt csak 1x voltak "barátságtalanok".
A vállalkozókról valóban 7 bőrt is lenyúznak: magánemberként, ha befizet valaki a számlámra, semmit nem számolnak fel, vállalkozóként levontak tőlem akciónként 280 ft-ot. Mikor eladok valamit 1.000 ft-ért és ezt megcsinálják valahogy nem kapok röhögőgörcsöt...
Mindkettővel semleges élményeim vannak. Tavaly őszig OTP-s voltam, mostmár KH-s. Mindkettővel rendben vagyok. Talán az OTP kevésbé világosan, széttagoltabban emelte le a különböző havi díjakat, amikről sokszor azt sem tudtam micsoda. A KH-nál csak egyszer ülök seggre és az is világosan ott van miért.
A KH online felülete nekem felhasználóbarátabb, egyértelműbb, de az OTP sokkal integráltabb. Tök jó volt egy felületen látni a számlát, a lakástakarékot, az ep-t, a szép kártyát, mindent.
Pozitívum volt, ha ott valaki megterhelte a számlámat, az egyértelmű volt, míg a KH onlinle felületén csak azt látom, hogy x összeg zárolásra került, de hogy ki és miért zárolta azt, arról nulla az infó.
A KH-nál viszont egyértelmű pozitívum, hogy a hitelemmel és a megtakarításaimmal együtt látom a dolgokat. (Nem titok, hogy hitel miatt vittem át a számlámat.)
Ami hátrány, hogy kevesebb a bankfiók és az automata is. Ugyanakkor én azt gondolom a környéken kevesebb a kliens is, így mindig kevesebbet kell várni.
Hitel felvételnél voltak negatív tapasztalataim az OTP-nél. Kettő mérnök fizetésre és 4 millió önerőre csak vágta az ügyintéző a fejeket, hogy mit akarunk itt ilyen kevés pénzzel, nem biztos benne, hogy megkapjuk a hitelt.
Ugyanezen kondíciókkal a KH sokkal pozitívabban fogadott minket, így nem sajnálom, hogy váltottunk. Főleg úgy, hogy sokkal kedvezőbb feltételű hitel ajánlatot kaptunk tőlük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!