Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Létezik olyan, , akinek a...

Létezik olyan, , akinek a bankja csökkentett mostanság a hitelkamatot?

Figyelt kérdés
beszéltem olyan emberrel akinek lejjebb vitték a törlesztőjét, az enyém még mindig irreálisan magas.Akad még olyan ember akinek lejjebb ment a törlesztője? Melyik bank?
2010. jún. 17. 18:22
 1/3 anonim ***** válasza:
Írtam a Budapest Banknak, hogy kisebb a jegybanki alapkamat, mint amikor felvettem a hitelt, miért nem csökkentenek, mikor 2-szer emeltek, erre visszaírtak, hogy attól még drágábbak az ő forrásaik, örüljek, hogy most nem emelnek, csak az árfolyam miatt szívok.
2010. jún. 17. 19:41
 2/3 anonim ***** válasza:

Ha CHF alapú deviza hiteled van, akkor nem kizárt, hogy az utóbbi hónapokban neked is csökkent a kamatod, mert a legtöbb bank csökkentett, csak sajnos Te ezt azért nem érzed a törlesztő részletekben, mert az árfolyam viszont brutálisan megnőtt.

Ha kb 1%-kot csökken a kamat, miközben az árfolyam 30%-ot emelkedik, akkor az utóbbi sokkal erősebb hatás.

Más dolog a hitel kamata és megint más az árfolyam ingadozás. A kamatváltozást minden kamatperióduskor jelzi a bank egy értesítő levélben. Csökkenhet és nőhet is, de csak meghatározott időszakonként (3-6 hónap, 1 év, 5 év attól függően, mi áll a hitelszerződésben). A deviza árfolyama viszont naponta ingadozhat le-föl. Sajnos az utóbbi 1-2 évben drasztikusan megemelkedett az árfolyam, ezt nyögik most azok, akiknek ennél régebbi deviza alapú hitele van.

A jegybanki alapkamat csökkenés kizárólag a forint alapú hiteleket érinti, a deviza alapú hiteleket nem.

egy hiteltanácsadó

2010. jún. 17. 21:09
 3/3 anonim ***** válasza:

az Erste Bank csökkentette a kamatát a meglévő CHF hitelállománynak. Talán a KH Bank is. Nekem az MKB-nál van hitelem. Kb. 3 hónapja írtam egy fiókvezetőnek és azt mondta, hogy tervezik... Hát a terveket tapasztalatom szerint még nem sikerült tényekbe önteniük... :(

A válságra hivatkozva 1,2+0,2%kal, tehát összesen 1,4%kal emelték a kamatom. A hitelt 150ft-os árfolyamon vettem fel, most 208 ft-on fizetem vissza... Nem gondolom, hogy rosszul tettem, hogy 2007ben chf hitelt vettem fel, mert horror volt a ft hitel kamata...

2010. jún. 20. 18:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!