Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Mi történik, ha az értékbecslő...

Mi történik, ha az értékbecslő fölé becsli a lakás árát?

Figyelt kérdés

Úgy néz ki, hogy nagyon áron alul sikerül vennünk egy felújítandó ingatlant a XIII. kerületben. Értem ezalatt azt, hogy hasonló kaliberű lakások 28-30 millió körül mennek el, mi 21-ért állapodtunk meg a tulajjal. Nincs benne semmi trükk, nem fizetjük szerződésen kívül a különbözetet készpénzben zsebbe, leírnám ha így lenne, anonim nincs jelentősége. Egyszerűen csak ennyire le van lakva a panel lakás amit venni szeretnénk.

Szóval magyarázkodás befejezve, csak elejét akartam venni pár kukacoskodó kommentnek.

A bank azt mondta, hogy előzetesen nem fog kijönni az értékbecslő, mert reális a vételár. Viszont utólag kijönnek megnézni. Kérdésem, hogy ilyenkor mi történik, ha addigra felújítjuk, simán érni fog 30 milliót vagy többet is, neki meg ott van a kis papírján, hogy 21 millió.

Ilyenkor feljelenthetnek minket, mert gyanúsak vagyunk, vagy a banknak tök mindegy, nekik csak az a fontos, hogyha bedőlne a hitel, akkor legyen ami fedezze a tartozásunkat?

2018. máj. 24. 01:49
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Miért, mivel lehetett volna még biztosabbra menni? Ez már tényleg a nyuszika van sapka nincs sapka esete.

Értem én, hogy felelőtlen aki úgy vesz fel hitelt, hogy épphogy megvan a 20% önerő, ráadásul a törlesztő részlet is éppen kijön a havi fizubol...

De akkor itt vagyok én, kevés hitel, alacsony törlesztő, ingatlan értéke hitel többszörösét éri, bármikor eladhato helyen van.

De még így is van aki beszól. Szép lehetsz de okos nem a GYIKen. :))))

2018. máj. 24. 15:20
 12/15 anonim ***** válasza:
Amúgy komolyan érdekel mivel lehetett volna még biztosabbra menni. Azon kívül persze, hogy ne is vegyünk fel hitelt.
2018. máj. 24. 15:23
 13/15 A kérdező kommentje:
Válaszolok én helyette: fundival. Gyanítom egy újabb fundás ügynök a sok közül. Amióta kiírtam a kérdést óránként kapok egy üzenetet, hogy keressek fundás ügyintézőt.
2018. máj. 24. 15:37
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Mi az, hogy fundival?

Amúgy van fundi, nem is egy, hanem amennyit tudunk fizetni.(szabad adoszam van elég) Nyilvánvaló, hogy nem akarjuk 30 évig húzni. Ez csak biztos ami biztos alapon kellett.

Nekem megnyugtato, hogy ezt a törlesztőt évekig tudjuk fizetni akkor is ha mondjuk egyikünk munkanélküli. De az optimista terv az 3-4 év alatti lezárás végtörlesztéssel.

2018. máj. 24. 15:55
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

A becslő azért nem megy ki, mert lakások esetén egyes nagyvárosokban működik a KH-ban az "érték térkép" alapú becslés, de utólag azért előfordul, hogy ellenőrzik a lakást.

Banki szempontból semmi jelentősége nincs, ha a valós érték magasabb, mint az így megállapított érték, viszont a NAV megállapíthat magasabb értéket az illeték kiszabásakor. Azt javaslom, hogy dokumentáld a lakás jelenlegi állapotát még a felújítás előtt.

2018. máj. 26. 07:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!