Mi a különbség a dombornyomott és a sima bankkártya között?
A bankban folyamatosan próbálnak rábeszélni.
Azon kívül hogy kétszer annyi az éves díja van valami tényleges előnye a simához képest?
Online fizetés megy nem dombornyomott kártyával is. Európában semmi különbség nincs egy azonos típusi vésett és dombornyomott kártya között abban a tekintetben, hogy hol fogadják el és hol nem . Ugyanakkor például Maestroval kevés internetes oldalon lehet fizetni , MasterCarddal például pedig szinte mindenhol, függetlenül attól, hogy az adott MasterCard kártya dombornyomott e vagy nem.
A dombornyomott kártyához gyakran adnak valami extra szolgáltatást, pl utasbiztosítás, vagy ilyesmi, ami miatt megértheti fizetni rá a plusz költséget, de ha neked nincs rá szükséged, akkor teljesen felesleges dombornyomott kártyát igényelned.
Vannak helyek, igaz már egyre kevesebb, ahol csak dombornyomott kártyát fogadnak el.
Láttam már olyat, hogy egy hölgynek nem fogadták el a repülőgép fedélzetén az elektronikus kártyáját. Mindamellett, hogy volt nála készpénz, szerintem elég megalázó helyzet.
Én biztos, hogy ezen nem spórolnék, ha csak néha is mész külföldre vagy szoktál a legnagyobbak mellett más külföldi oldalakon is online fizetni.
Kérdező, melyik bankról van szó?
Van jelentősége mert ha pl. az a bank elektronikusból csak Maestrot kínál akkor sokkal jobb lenne a dombornyomott.
7: Unicredit. Közben kiderült, egy elég komoly külföldi és belföldi utas/beleset, stb biztosítás tartozik hozzá, assintance-al kiegészítve.
Így viszont már megéri azt az évi + 2700 Ft-ot.
Hogy mennyire komoly az kérdéses. Jár hozzá, de ezek jellemzően alacsony összegű biztosítások.
Oké, Olaszországba talán elég, de mondjuk ha az Emirátusokba megy az ember, akkor ezek a BBP biztosítások nagyon gyengék.
Az viszont igaz, hogy +2700 ft-ért cserébe bárhol elfogadják a kártyád, az nagyon megéri.
Bolond aki ennyin spórol, ha külföldre akár csak néha is megy vagy a Sparon kívül komolyabb helyeken is akar fizetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!