Ebből a szempontból van különbség a sima és a dombornyomott kártya közt?
Tudtommal csak online vásárlásnál van különbség is és a dombornyomott a biztonságosabb, több helyen elfogadottabb. De ha nem csak online van különbség akkor is a dombornyomott az előnyösebb.
Viszont simával is tudsz fizetni külföldön.
Azért a Maestro még mindig szűkebb körben használható mint a Visa vagy a Mastercard.
A dombornyomott kártya már kevés helyen elvárás, de van ahol még mindig csak azzal lehet fizetni.
Egyszer repülőn, a fedélzeten a mellettem ülő hölgynek az elektronikus kártyáját nem fogadták el. Volt nála készpénz, de szerintem nagyon kínos az ilyen.
Ha pedig valakinél nincs ilyenkor elég készpénz, akkor az komoly probléma.
Külföldre mész hosszabb időre?
Az a +2000 ft éves díj megéri azt, hogy bárhol tudd használni, szerintem.
Ezt sosem értetten, hogy a pénzváltás helyett miért jobb bankkártyát használni külföldön?
Még ha meg is marad valamennyi valuta és mindenképpen vissza akarod váltani itthon, még akkor is jobban jössz ki, mintha bankkártyával fizetnél, mert a banki váltás a legrosszabb árfolyam.
Nekem mindig marad meg euró, de én nem is szoktam visszaváltani, mert minek, a következő utazásra annyival kevesebbet kell váltani.
6: De, a bank vált vált a lehető legmagasabb árfolyamon.
MKB, euro eladási, 2017.10.13: 314,62, vételi: 301
X Pénzváltó, euro eladási: 308,99, vételi 307
Erről ennyit.
7: Elhagyni vagy ellopni a kártyát is el lehet, sőt!
Eddig tőlem pénzt csak kártyáról loptak (úgy, hogy a kártya végig nálam volt), készpénzt soha.
Mekkora összegről van szó amúgy?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!