Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Ez így működik, felvilágosítan...

Ez így működik, felvilágosítanátok?

Figyelt kérdés

Szeretnék nyitni egy bankszámlát az OTP-nél. Ez jár valamilyen költséggel? Azt szeretném, hogy automatán keresztül rakok egy X összeget a kártyára, hogy azzal tudjak fizetni, ne legyen nálam túl sok kp. továbbá, interneten is tudjak vele fizetni, valamint egy oroszoldallal foglalkozok, ahova szeretnék fefektetni.

Úgy tudom, hogy amíg a kártyát kézbe kapom, az 1 hét. Tehát amíg elkészül. Addig viszont én már a számlámat tudom használni? Autómatán feltölteni rá, és internetes fizetéseket már tudok bonyolítani?

2018. máj. 6. 09:43
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Kártya nélkül nem tudsz automatán keresztül befizetni.
2018. máj. 6. 10:26
 2/2 anonim ***** válasza:
46%

" Addig viszont én már a számlámat tudom használni?"

A számlát igen, de azzal nem mész sokra, csak befizetni tudsz rá, esetleg átutalásokat indítani, de az nem azonos az internetes vásárlással, kivéve ha ott átutalást is elfogadnak, de az ritka, lassú és költséges is, ha külföldre csinálod.

"Autómatán feltölteni rá, és internetes fizetéseket már tudok bonyolítani?"

A kártya megérkezéséig nem tudsz, mert:

1. a kártya adatait a megérkezéséig nem ismered, mert egy külső cég készíti el.

2. Ha mondjuk előre ismernéd az adatait, akkor sem tudod használni, mert aktiválni kell, amit csak a fizikai kézhez kapás után tudsz megtenni.

A többire:

A számlanyitás ingyenes. A számlavezetésnek havidíja van. A kártyáknak éves díja van. Ha ingyen adják az első évet, a második évtől akkor sem úszod meg. Ez éves szinten 3-4 ezer forintot jelent. Bizonyos kártyatípusoknál (virtuális internetkártya) nincs éves díj, de a főszámládhoz kapcsoló, fizikailag létezőnek lesz éves díja.

Ha mindez sok neked anyagilag, akkor menj valami olcsójános bankhoz, ami azért tud olcsó lenni, mert nincs fiókhálózata, hanem 1 van az egész országban, aztán járhatsz oda ügyet intézni, még ha 200 km-re is laksz tőle (tényleg van ilyen bank, hadd ne nevesítsem)

2018. máj. 6. 10:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!