Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Milyen papírok kellenek?...

Milyen papírok kellenek? Fontos nagyon!

Figyelt kérdés

Az Otp-nél vezetem a számlám. Jövö hónapban hitelt kell felvennem,mik kellenek hozzá még? 21 éves vagyok,egy éves munkaviszonyom meg van,és 2 éve ott vezetem a számlám. kell még vmi csekk hozzá?ha igen hány db

(tv,villany,net,tel.számla,gáz-ilyesmi?

Elsősorban olyan válaszoljon aki mostanában vett fel kölcsönt. Nagyon fontos

2010. jún. 9. 20:28
 1/10 anonim ***** válasza:

Személyi kölcsönt szeretnél gondolom.

-1 éves munkaviszony

-2 közüzemi számla, ami a nevedre szól és nem árt, ha nincs rajta tartozás, hátralék

-munkáltatói igazolás, abban az esetben a a fizetésed a számlára érkezik, akkor 2 havi számlakivonat

2010. jún. 9. 20:36
 2/10 anonim ***** válasza:
munkáltatói igazolás kell, de inkább az otp ügyintézőt kérdezd
2010. jún. 9. 20:36
 3/10 A kérdező kommentje:

A neten kerestem,de nem találtam semmi konkrétat ezzel kapcsolatban.

Ki veheti igénybe a kölcsönt?

Forint alapú személyi kölcsönt igényelhet Ön, ha

* Betöltötte a 21. életévét.

* Devizabelföldi, természetes személy.

* Jelenlegi munkahelyén legalább 3 hónapos, folyamatos munkaviszonya van.

* Legalább 12 hónapos, legfeljebb 2 munkahelyen eltöltött, folyamatos munkaviszonyból származó, a mindenkori nettó minimálbér összegét elérő, igazolt, rendszeres jövedelemmel rendelkezik és megfelel a bank hitelbírálati feltételeinek, valamint birtokában van az előírt dokumentumoknak.

* Nem szerepel a KHR rendszerben.

ez eddig oké

Igényléshez szükséges dokumentumok:

érvényes személyi igazolvány vagy személyazonosító igazolvány és lakcímkártya

Kérjük, hogy a kölcsönigényléshez minden kölcsönigénylő, valamint szükség esetén a társigénylő vigye magával az alábbi okmányokat!

* Személyi kölcsön igénylő nyomtatvány,

* érvényes személyi igazolvány vagy személyazonosító igazolvány és lakcímkártya,

* amennyiben a személyi igazolványban jelezve van, hogy abból a lakcím kivezetésre került, a lakcímkártya bemutatása kötelező.

Amennyiben az igénylő nem rendelkezik legalább hat havi rendszeres OTP jövedelem-átutalással

* a kölcsön igényléséhez szükséges a jogosítvány vagy útlevél vagy társadalombiztosítási igazolvány vagy adóigazolvány dokumentumok közül legalább egy bemutatása,

* utolsó havi vezetékes telefonszámla (amely az ügyfél nevére, vagy állandó vagy ideiglenes lakcímére szól), vagy előfizetéses mobiltelefon számla (amely az ügyfél nevére szól) és a számla befizetését igazoló szelvény vagy bankszámlakivonat. (500.000 Ft alatti kölcsönösszegig legalább 1 éves, az ügyfél nevére szóló feltöltőkártyás mobiltelefon szerződés is elfogadható.)

A fentieken túl:

Ha Ön alkalmazott, és nem rendelkezik legalább hat havi rendszeres OTP Bankhoz érkező jövedelem-átutalással:

* munkáltatói jövedelemigazolás,

* előző évre vonatkozó APEH jövedelemigazolás (az Ön írásbeli beleegyezésével az OTP Bank kéri be az APEH-től, amennyiben a munkáltatói jövedelemigazolás kiállítója egyéni vállalkozó vagy Bt. vagy Kkt. bel-, vagy kültagja, más társas vállalkozás tulajdonosa, őstermelő, egyszemélyes ügyvédi iroda tulajdonosa, szellemi szabadfoglalkozású, társasház, Ön vagy az Ön hozzátartozója, vagy az Ön munkáltatója kevesebb, mint két éve működik)

na itt az utolsó két pontot nem igazán értem. Én ott vezetem a számlám,oda érkezik a fizetésem már 2 éve. At uj munkahelyemen meg már egy éve dolgozok

Akkor csak tel.számla kell? vagymi?

2010. jún. 9. 20:42
 4/10 anonim válasza:

21 év csak? bezzeg autóra csak 24 éves kortól kaptam volna...

22F

2010. jún. 9. 21:00
 5/10 anonim ***** válasza:
utsó. De azért tudd, hogy a személyi kölcsön kamata sokkal, de sokkal nagyobb, mint az autólízingé, vagy a jelzáloghitelnek.
2010. jún. 9. 21:04
 6/10 anonim ***** válasza:
Nagyon sok bank hirdeti a személyi kölcsönöket 21 éves kortól, de én tudom, hogy 25 év alatt alapból elutasítják az összes hitelkérelmet minden indok nélkül.
2010. jún. 10. 07:25
 7/10 A kérdező kommentje:
és akkor most h van ez a papírokkal? Elég ha besétálok a személyimmel?
2010. jún. 10. 14:43
 8/10 anonim ***** válasza:

Ha az OTP-nél szeretnél igényelni Személyi kölcsönt, akkor ezek kellenek:

Személyi

Lakcímkártya

Adókártya

Az előírásnak megfelelő telefonszámla és a hozzá tartozó befizetett csekk (nem lehet 30 napnál több a befizetés időpontja és a számla esedékessége között.)

OTP bankos nyomtatványon kitöltött munkáltatói igazolás. (Le tudod tölteni az OTP honlapjáról)

OTP bankos, Személyi kölcsön hitelkérelmi nyomtatvány (honlapról letölthető)

Az utolsó kettőre a bankban is kaphatsz nyomtatványokat, de én a helyedben megérdeklődném, mielőtt nekifutnék az egésznek, hogy van-e esélyed, mert az életkorod miatt nagy valószínűséggel elutasítanak, vagy adóstársat kérnek.

egy hiteltanácsadó

2010. jún. 11. 07:11
 9/10 A kérdező kommentje:
kedves utolsó,és akkor az Otp-nál közüzemi számlát nem kérnek? Elég csak a tel.számla?
2010. jún. 11. 15:54
 10/10 anonim ***** válasza:
A telszámla is megteszi közüzemi számla helyett, de gondolom van az állandó lakcímedre szóló villanyszámla, vízdíj számla, stb, ha mégis kérnek. (Nem kell, hogy a nevedre szóljon, csak az állandó lakcímed és a számla postázási címe legyen azonos.)
2010. jún. 11. 16:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!