Milyen formában érdemes lekötnöm 1 millió forintot rövidebb távra?
Maximum 2 év. Egy millió forint feletti összeg van a kártyámon és zavar, mert (talán tévesen) úgy érzem, hogy vannak biztonsági kockázatai, ha nagyobb összeget tartogatok rajta.
K&H banknál vagyok.
Ha nem szempont a kiemelkedő kamat/hozam, akkor én egy elkülönített megtakarítási számlát javasolnék.
Ennek előnye, hogy két kattintással ingyen át lehet rá vezetni tetszőleges összeget a főszámláról, és ehhez a kártyával nem lehet hozzáférni. Nem tudom, a K&H-nak van-e ilyen konstrukciója, de a legtöbb banknak van. Általában olyan 0,5% szokott lenni a kamat.
Ha kicsit több kamatot szeretnél, akkor ajánlom a Cetelem megtakarítási számláját. Ennek kényelmetlensége, hogy csak telefonon tudsz átutalni róla a bankszámládra, illetve nincs elektronikus felület. De ettől még nem rossz, és 1,50%-os kamatot fizet, ami a mai kamatkörnyezetben nem is olyan ijesztő...
Megnézed a bankod oldalán és a netbankban milyen lekötések vannak, ha lekötöd, akkor nem tudják levásárolni a kártyáddal, napi limitet is állíthatsz be.
Nekem pl. a Gránitbanknál 2% felett kamatot adnak és pár kattintás a lekötés, ha kell a pénz pár kattintással feltöröm egy részét a betétnek és máris használom a kártyával.
De más banknál is hasonló.
Köszönöm a válaszokat!
Úgy döntöttem bemegyek a bankomba és elmondom a gondjaimat aztán megkérdezem, hogy milyen lehetőségeket tudnak nyújtani. Ez már egy jó kiindulási alap lehet. Kapok egy képet az ilyesfajta szolgáltatásokról, így már lesz legalább valami minimális rálátásom.
Ezért javasoltam a Cetelemet. Kevesen ismerik ezt a konstrukciót, mert mindenki csak a hülye áruhitelükről ismeri őket, de jelenleg ez a legolcsóbb megtakarítási forma.
1 milió forint napi kamatozással, éves 1,51%-os kamattal számolva HAVONTA 1062Ft, ha levonjuk a kamatadót is. Nyilván évente 12000Ft sem egy egetrengető nyereség, de a semminél több, és teljesen ingyenes a használata. Igaz, a beutalás költségét a K&H-nál meg kell fizetned, de azt akkor is meg kell, ha befektetési alapba teszed...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!