Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Hitelfelvételnél számít, hogy...

Hitelfelvételnél számít, hogy mekkora cégnél dolgozik az ember és hány éve működik az a cég?

Figyelt kérdés
Akármilyen szempontból: átbevétel, alkalmazottak létszáma... vizsgálja a bank a cég hátterét?
2018. febr. 22. 19:36
 1/4 anonim ***** válasza:
68%

Ha a cég kicsi, ismeretlen, akkor lehet, hogy a bank felhívja az ottani elérhetőséget, hogy megerősítést kérjen.

Egy nagyobb ismert cégnél ez már nem biztos.

(fundamentánál mondta ezt nekem a személyi bankár)

2018. febr. 22. 20:19
 2/4 anonim ***** válasza:
78%
Amikor hitelt vettem fel 2016-ban, akkor a munkáltatómmal ki kellett töltetnem egy nyomtatványt, ahol ilyen jellegű adatokat is meg kellett adni. Tehát ennél a banknál szerintem számított. Bár lehet csak statisztikai szempontból kellett nekik, ezt nem tudom.
2018. febr. 22. 20:26
 3/4 anonim ***** válasza:
84%

Egyszer régen amíg egy multi hazai gyárában ďolgoztam igényeltem hitelt. Adtam le munkáltatóit. A bank levélben értesített, hogy elutasítja a kérelmet mert a cég végrehajtás ( nem felszámolás, vagy végelszámolás ) alatt áll.

Lekértem a vég vonator valoban 1 hónappal előtte került bejegyzésre.

Rákérdeztem kiderült hogy egy beszállítóval akadtak vitái. Több ezren dolgoztunk ott akkoriban.

Ma már nem kötelesek indokolni, igy nem tudom mennyire mérvadó még ez.

2018. febr. 22. 20:44
 4/4 anonim ***** válasza:
80%

Alapvetően ha nincs baj a céggel ahol dolgozol akkor nem gond, ha kicsi. A bank meg fogja nézni annak a cégnek az adatait ahol dolgozol. Szépen lekéri a cégkivonatot, megnézni a NAV honlapján stb... Ha nincs negatív infó (pl a cég nyereséges, nincs ellene végrehajtás, nem áll kényszertörlés, végelszámolás, felszámolás alatt) akkor nem fog belekötni. Nyilván való ez ezért van mert gondot okozhat a hitel visszafizetése, ha a munkáltatód csőbe megy pl.

Egyébként már hallottam olyat, hogy az OTP-be ha Egyéni vállalkozónál dolgozol, akkor kötelező kezes bevonni. De kissebb bankoknál ez biztosan nincs így.

2018. febr. 22. 20:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!