Ha 400. 000, - Ft-ot lekötök 1 hónapra évi 1 %-os kamatra, akkor a hónap letelte után mennyi pénzt kapok?
Figyelt kérdés
Tudom, nem sokat. Nem éri meg. Csak a számításra vagyok kíváncsi. Ha évi 1 % a kamat, akkor 1 hónapra az 1% 1/12 része jár? Tehát 4000/12=333,33 Ft a kamat 1 hónapra? Vagy nem jó a képlet (mód), amivel számoltam?2010. jún. 8. 11:29
1/21 anonim válasza:
a képlet tökéletes. ha nekem adnád egy hónap múlva 10% simán visszaadnék. (a teljes összeg mellett)
2/21 anonim válasza:
Jól számoltad, és az olyanoknak meg ne higgy, mint az előttem szóló:-DD
3/21 anonim válasza:
háát nem jó ahogy számoltad, ez oltári ühlyeség már bocs
5/21 anonim válasza:
Már miért hülyeség?
Te számolj utána. 1 hónapra mennyi a kamat, ha évi 1%ot fizet?
400.000 nek az 1%a 4000. Azt el kell osztani 12vel. Utolsóknak ment a piros kéz.
Remélem te nem dolgozol bankban.
6/21 A kérdező kommentje:
Ha hülyeség amit írtam, akkor ne csak azt írd ide, hogy hülyeség, hanem azt is, mi a helyes képlet / megoldás. Köszi!
2010. jún. 8. 13:24
7/21 anonim válasza:
A képlettel nincs baj, csak a kezelésiköltség drágább, mint a 333,33 Ft. =D
8/21 anonim válasza:
A pontos értékhez meg kell nézni az adott bank kamatszámítási képletét, ugyanis az a hivatalos. És le kell vonni a kamatadót.
9/21 anonim válasza:
Betétnélnincs kezelési költség, csak a végén kamatadó. Szép is lenne, ha a bankok kezelési költséget számolnának fel, ha oda vinné a pénzedet.
Nem lenne forgalma. Ha meg valaki bedől az ilyeneknek, akkor úgy kell neki.
10/21 anonim válasza:
Jajj, hihetetlenül okos vagy. =D
A kezelésiköltség a kivételnél van. De ahhoz, hogy kivehesd egy hónap után azt a hatalmas összegű kamatot, kezelésiköltséget kell fizetned, ami nagyobb, mint maga a kamat.
Bocs. *.*
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!