Ebben a az esetben mi a teendő hiteltartozás esetén?
A mobilszolgáltatók saját maguk mérlegelik, hogy kivel kötnek szerződést! Nagyon rossz kifejezés a "nem adhatnak ki" és én csak "felvettem" a telefont.
Itt senki nem ad ki semmit és nem vesz fel semmit...
Ezek a távközlési szolgáltatók az általad bediktált adatok alapján végeznek egy belső kockázat elemzést és mérlegelik, hogy kötnek-e szerződést Veled vagy sem. (Esetleg kérnek depositot.)
Azt írod, hogy 4 éve történt a dolog. Ha nem indítottak még semmi jogerős végrehajtási eljárást, akkor nyugodtan dölj hátra és mosolyogj. :-) Mert a telekommunikációs díjtartozások elévülésének ideje 1 év! :-) HA ezek után indítanak MOKK fizetés meghagyásos eljárást, akkor csak válaszol a közjegyzőnek egy ajánlott, tértivevényes levélben, hogy a kiállított fizetési meghagyás ellen ellentmondasz, mert a követelés elévült. Ekkor továbbmegy bírósági eljárássá, de ott egyben meg is fog szűnni az ügy. (A Telekom nem fogja kifizetni az illetéket, mert Te nyernéd a pert!) Ez nem azt jelenti, hogy nem tartozol, csak annyit, hogy nem behajtható!!! Remélem, hogy tudtam segíteni! Ez egy nyert ügy, ha nem indították még meg a behajtási folyamatot!
Most már megkevertél egy kicsit, Írod hogy: "egyéb okból 2.félként irtam alá ..."
Mit jelent az,hogy 2. félként?
Én amelyik vagyok,de ott csak egy előfizető van. Vagy valami brutál telefont vett a párod,és ehhez kellett kezesként aláírnod? Mert hitelre vette? Mert kb. lassan ezt szűröm le. Viszont itt egy kicsit faramuci a helyzet,mert külön kell venni,a hírközlési szolgáltatási díját,amivel tartozol,ennek elévűlése valóban 1 év,de ha részletfizetést írtál vagy írtatok alá az exeddel,azt már lehet hogy hitelként veszik,és ennek elévűlése viszont 5 év. Ahhoz,hogy ezt pontosan ki lehessen bogarászni,látni kellene a szerződést,de gyanítom,hogy a szolgáltatónak egy egész ügyvédi iroda van a hátterében,és valószínűleg minden lépésével jogilag tisztában van. Ha ezt polgári jogi útra viszi,az még egy kicsit emeli a költségeket,aztán átadják majd egy behajtónak valamennyiért,és a behajtó az ő tiszteletdíjjával állandóan cseszeget. Szinte zaklat. És most visszatérnék az eredeti kérdésre.
"Ebben a az esetben mi a teendő hiteltartozás esetén?"
Azt,amit aláírtál a szerződésben. Teljesítsd,a fizetési kötelességedet. Keress munkát,és egyezz meg a szolgáltatóval,hogy havi részletekben megpróbálod rendezni. És legközelebb gondolkodj,mielött bármit aláírsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!