Ha olyan tranzakció történik a számlámon, amit nem én kezdeményeztem akkor mit lehet tenni?
Üdvözlet!
Az interneten rengeteg helyen lehet fizetni bankkártyával. Elég hozzá a kártyaszám, lejárati dátum és a cvc-kód.
Ha valaki lefényképezte a kártyámat és azzal fizet neten mit tudok tenni? Feljelenthetem?
A kártyát már letiltottam. Az illető hazudik azt mondja nem ő volt. Be lehet bizonyítani? Érdemes utána mennni?
"de ez tipikusan az az eset, amiért a bank nem felel."
Annyira szeretem, amikor vki ilyen magabiztosan állít egy ordas nagy marhaságot.:)
Kérdezőnek:
Igen, tegyél feljelentést (ismeretlen tettes ellen fogod megtenni)!
A banktól pedig a téged terhelő összegen felül (épp most változott az összeghatár, eddig 45ezer volt, most már asszem 15) vissza fogod kapni a pénzed.
Nem a kárt fogja megtéríteni a bank, hanem visszavonja a kereskedőtől a tranzakciót és visszateszi a pénzt a tulajdonos számlájára, ha a tulajdonos kifogást emelne egy tétel ellen. (chargeback)
"akkor az ebből fakadó kár egyértelműen felróható az ügyfélnek"
Aztán miért is? Ha ez így lenne (nem így van), akkor minden olyan eset az ügyfélnek felróható lenne, ahol ellopták a kártyát. Ebbe a kategóriába az olyan valóban hanyag magatartás tartozik, mint amikor vki együtt tárolja a pinkódot a kártyával, nem az, ha ellopják a kártyáját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!