Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Unicredit vagy Erste (ügynökök...

Unicredit vagy Erste (ügynökök is írhatnak)?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Pár hónapja kiírtam egy pár kérdést K&H bankkal kapcsolatban, úgyhogy aki rendszeresen nézi ezt a kategóriát annak ismerős lesz a sztorim.

Lényeg a lényegben: tavaly nyáron hátrányomra változtak a banki feltételek a K&H-nál ahol egy lakossági és vállalkozói számlát vezetek. Csak a tisztánlátás kedvéért (tehát nem farokméregetés miatt mondom), egyéni vállalkozó vagyok évi 7-8M közötti bevétellel.

Egész tavaly nyárig megkaptam minden kedvezményt a lakossági számlámra annak ellenére, hogy a saját vállalkozói számlámról utaltam magamnak. Ez azonban megváltozott és a mai nappal bezárólag sem kaptam olyan pozitív választ a banktól ami arra késztetne, hogy a hamarosan esedékes lakáshitel felvételemnél kapcsolatosan optimista legyek (mintha nem lenne elég nagy hendikepp' egyéni vállalkozónak lenni lakáshitel felvétel szempontjából).

Tehát a dolog arra futott ki, hogy bankot fogok váltani.

Az elsődleges szempont, hogy kínáljanak fogyasztóbarát lakáshitelt és ne legyenek szűk látókörűek a hitelbírálatnál. Magyarán érjen már valamit az, hogy nekem havi 600ezer felett érkezik pénz a számlámra fixen. Az sem árt, ha nem túl drága a vállalkozói számla (1000Ft körül), mert igazából havi max 2-3 kimenő utalásom van csak róla, a többit PayPal-on intézem. Emellett lakossági számlából már viszonylag nagy a választék mindenhol, szóval ez másodlagos szempont már.

Így redukálódott le nekem a dolog az Unicredit-re és az Ertse-re.

Ti mit ajánlanátok nekem, mik a tapasztalataitok ezeknél a bankoknál lakáshitel felvétellel kapcsolatban, vagy csak úgy általában?

Köszi!

2018. jan. 26. 13:15
 1/8 anonim ***** válasza:

Ezen az oldalon szerintem egy kezeden meg tudod számolni azokat, akik érdemi választ tudnak adni erre, de meg merem kockáztatni, hogy naprakész csak én vagyok:).

Jelenleg az UC 10 éves stabilkamat konstrukciója a legalacsonyabb ügyleti kamatú TOP Prémium kedvezménnyel, 3.03%, ehhez havi 400E Ft jóváírás kell, de ha Te hosszabb futamidőt szeretnél, akkor van a 3 és 5 éves kamatperiódus is, ami még baráti.

Hitelösszeg függő, de ha 9M Ft fölötti az igény, akkor az FHB 3,38%-on ad hitelt 5 éves fixen, ami szintén kedvező, ide csak 150E Ft havi jóváírást kell teljesíteni, utána jöhet az ERSTE, Rafi, de az Erte-vel ugyanaz lesz a gondod, mint a KH-val, neki munkabér jóváírás kell a jó kamathoz.

Az FHB szereti a vállalkozókat, az UC még a KH-nál is szigorúbban ellenőriz. UC-nél tuti kivárják, hogy lezárd a 2017-es évet és abból kérik a NAV jövedelem igazolást.

2018. jan. 26. 17:15
 2/8 A kérdező kommentje:

Jesszus, de jó egy kompetens hozzászólást látni. Nem sok reményt fűztem hozzá. :)

A szigorú ellenőrzés nem probléma. A hitelmúltunk szinte tökély, csak diákhitelem volt amit évekkel ezelőtt egy összegben ki tudtam fizetni. Semmilyen fennálló tartozásom vagy hitelem nincs. Egyedüli negatív tényező az lesz, hogy közel ki fogjuk maxolni a felvehető hitelt (az ingatlan értékének 80%-a), mert minél előbb el akarunk költözni albérletből amit szürreálisan megemelt a főbérlőnk.

Ez alapján amit írsz, szerintem a UC lesz a kiválasztottam, bár az FHB-val is szemezek, de arról a párom lebeszélt, mert ő 3 évig dolgozott náluk és eléggé süllyedő hajó már. Tudom, hogy a meglévő hitelemet nem fogja érinteni (elvileg) az, ha valami történik a bankkal (eladják, takarékszövetkezet lesz, stb), de kicsit bizalmatlan vagyok velük.

Köszönöm a segítséged!

2018. jan. 26. 19:00
 3/8 A kérdező kommentje:
Ja, és a természetesen a 2017-es jövedelemigazolást fogom leadni, mert márciustól már kikérhető és azelőtt semmiképp nem fogjuk felvenni a hitelt úgysem.
2018. jan. 26. 19:02
 4/8 anonim ***** válasza:

UC-nél azt is nézik, milyen típusú vállalkozás, van, ahol nem elég az egy lezárt üzleti év, hanem kettő kell, ezért mielőtt adásvételit írtok, kérdezz rá, mizu most náluk.

Vagy írj nekem és segítek.:)

Ha Budapest, vagy Pest megye, egyéb kedvezményekkel is szolgálhatok.:)

2018. jan. 26. 19:13
 5/8 A kérdező kommentje:
Mindenképp rákérdezek mindenre időben, ezért is írtam ki most a kérdést annak ellenére, hogy év közepén lesz aktuális a dolog. Addig még el kell intézni a bankváltást is, bemegyek 1-2 bankhoz is megérdeklődni személyesen, hogy mit kínálnak, stb. Egyébként Budapest, igen. Ha odakerül a sor, hogy felvesszük a hitelt, akkor nincs kizárva, hogy keresnélek. Privátban tudnál adni nekem elérhetőséget kérlek?
2018. jan. 26. 22:16
 6/8 anonim ***** válasza:

OK, írtam.

Természetesen jó, ha körbejárod a bankokat is, de egy biztos! Nem fogsz minden infót megkapni ott, mert a negatívumokat nem szokták reklámozni (lásd, Te is megjártad a KH-val, elvesztetted a kedvezményt, pedig körültekintő voltál) és arra sem fognak kitérni, milyen kedvezményeket kaphatsz, ha van egy kiemelt partneres közvetítőd. Ebben én tudok segíteni és a banki ajánlatok "apró betűs" részéről is tájékoztatást kaphatsz tőlem.

2018. jan. 27. 14:11
 7/8 anonim ***** válasza:

Nem vagyok hitelközvetítő és nem is bankban dolgozom.

Egy hosszú futamidejű hitelnél szerintem nagyon fontos, hogy ne csak a hitelajánlatot nézd, hanem a számlát is, mivel a szerződés nagyon hosszú időre ahhoz a bankhoz fog kötni.

A lakossági folyószámlák havi összköltségei között akár több ezer forint különbség is lehet.

Az Erstenél már nem lehet Privilégium számlát nyitni, aminek szinte alig volt díja. Nekem is olyan van, de újonnan már csak drágább számlát tudsz nyitni.

Az Unicreditet nem ismerem, hogy mit kínál, de vállalati túlsúlyos bank az biztos.

Tehát akkor lakossági és pénzforgalmi számlát is újat kívánsz nyitni?

Én ezeket a lakosságira írtam, a pénzforgalmit nem ismerem, viszont pl. az Erste erősen lakossági túlsúlyos bank, céges számlák terén nem a legkedvezőbb.

Nekem nincs hitelem, ezért sem ajánlok konkrétat illetve ha lenne sem lehetne felelősséggel ajánlani, hiszen minden eset más és más. Azt el tudom mondani, ha érdekel, hogy mások hol vettek fel hitelt, vagy hol van a pénzforgalmi számlájuk, de semmit nem érne.

2018. jan. 30. 11:13
 8/8 anonim ***** válasza:
Üdv! Katás egyéni vállalkozó? Én Erste Bankban dolgozom, jelenleg a mikrovállalati számlánk díjcsomaga 100 Ft/ hónap, persze vannak drágább csomagok is, amik úgymond egy kicsit többet tudnak, de van fogyasztóbarát hitelünk is. Én üzletkötő vagyok, de sajnos vállalkozásokkal nem foglalkozom, így mindenképp javasolnám, hogy azért nézze meg a mi ajánlatainkat is. Üdvözlettel, Henrietta
2018. febr. 4. 19:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!