Melyik bankban nyissak számlát fizetés átutalásához?
BP bank mocskos drága (több, mint 15 ezer volt nekem évente). De diákként nagyon kedvezményes volt és ahol tanultam az OTP volt a köcsög bank a BP volt a kedves bank. Munka mellett az erste sokkal olcsóbban jobb szolgáltatásokat nyújt. Nem néztem különösen körül, nekem ők megfeleltek. Közel van a fiókjuk, emberként bánnak az ügyféllel, nem úgy, mint az OTP. Persze ez település függő.
Ami szempont volt nálam: legyen fiókja, ahol intézkedhetek, értelmes legyen a netbankja, ne legyen sok a kezelési költség. A lekötések feleslegesek banknál, inkább az utalások, állandó megbízások lényegesek. KP felvétel nagyjából egyforma, a maximális felvételi limitben van különbség.
Biztos vannak jobb bankok is az Erste-nél. Nekem nincs bajom velük 1-2 száz forintért évente nem fogok váltani.
Érdemes még azt is megnézni, hogy hol vannak jó hitelek. Ahol jó a hitel, ott van számlád, kedvezményesebben kapod a hitelt. Esetleg ez is szempont lehet.
Aztán vannak különböző biztosítások, ha sokat utazol, akkor azt is érdemes figyelembe venni.
Biztos vannak érvek másik bank mellett is. Pl OTP még mindig abban a legerősebb, hogy neki van a legnagyobb hálózata. Mindenkinek más tetszik a bankokban.
Azt javaslom, hogy a bankmonitor.hu vagy bankracio.hu oldalon a kalkulátor segítségével válaszd ki a szokásaid szerint számodra legkedvezőbbet!
Azért utána nézd meg a bank honlapján is a részletes hirdetményt, mert az tartalmaz mindent és az a hivatalos.
Nagyon sok mindentől függ, hogy kinek melyik az ideális.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!