Egészségpénztár megéri?
Kontaktlencsét viselek, úgy hallottam ezen lehet spórolni, még ha gyógyszerre nem is számolok rá akkor egy év alatt, 3.470 Ft-ot ír jóvá, ami nem sok, de kb annyi a dolgom, hogy egyszer elmegyek a bankba és utána havonta utalom, második és harmadik évben 7.600 Ft. Az már kicsit jobban néz ki.
Befizetésnél, ha jól számoltam 5.000-ret kell befizetnem kb, mert én havi szinten 4.800 at költök rá, 200 Ft kb amit havi szinten megtart a bank, meg van egy kártyadíj. Nekem jó üzletnek tűnik.
De kíváncsi vagyok mit mondanak mások, van valami apróbetűs rész?
Úgy tudom ez az adóból jön vissza. OTP-nél kötném, nem ilyen-olyan házaló ügynöknél.
Viszont ami kérdést von maga után, hogy ez az adóvisszatérítés korrektül és simán működik vagy nekem kell rohangálnom utána?
Szia! Nekem van az OTP-nél. Azt hiszem tavaly áprilisban kötöttem. Nemrég jött adóigazolás. 20 000-et vissza fogok kapni. Én is kontaktlencsés vagyok, de ahhoz nem is használtam. (Eddig külföldről rendeltem színes lencséket.) De most már sima lencsét rendeltem eoptika oldaláról. Ott meg lehetett adni az egészségpénztári tagságot is. Minden gyógyszert ezzel fizettem (fogamzásgátló, fájdalomcsillapító-elég fejfájós vagyok). Plusz egyszer voltam magándokinál, ott is hagytam 25 ezret. Ilyenkor érdemes olyan magándokit keresni, aki elfogadja a kártyát. Ha kitöltetsz vele egy nyomtatványt, és elküldöd az egészségpénztárnak a számlával együtt, akkor plusz 10 % kedvezmény.
Itt a nyomtatvány:
Én nőgyógyásszal töltöttem ki, odaírtam a harmadik pontnál az egyéb szűréshez, hogy nőgyógyászati szűrés. Azt mondta, még sose látott ilyet. El kellett magyaráznom, mi ez. De zokszó nélkül aláírta nekem. :D
Itt pedig egy táblázat, hogy mi mindenre lehet használni:
Szóval a lényeg, hogy érdemes megkötni. Nem tudom, melyik pénztár a legjobb. Én OTP-nél kötöttem, mert ők a számlavezető bankom.
"Ilyenkor érdemes olyan magándokit keresni, aki elfogadja a kártyát."
Bárkihez lehet menni csak számlát kell kérni és azzal utólag elszámolható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!