Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Mikor fog már lejárni a...

Mikor fog már lejárni a cetelem bankos hitelem?

Figyelt kérdés
kaptam egy bankkártyát amiröl 150ezret felvehettem én fel is vettem azóta törlesztem 7500ftal havonta ez 2éve volt és még mindig 135ezerrel tartozom,kihez fordulhatnék?
2010. jún. 3. 12:14
 1/3 anonim válasza:
Az a baj, hogy ez az összeg a minimális törlesztőrészlet, ennek az összegnek kb. a fele a kamat. Érdemes többet befizetni havonta, ha tudsz, mert így folyamatosan csak a kamatot fizeted.
2010. jún. 3. 14:01
 2/3 A kérdező kommentje:
Szerintetek ez uzsorás kamat?
2010. jún. 3. 21:04
 3/3 anonim ***** válasza:

Nem ismerem a cetelem hiteleit, de ha pl 40% kamattal számolunk, akkor a 140.000Ft éves kamata 56.000Ft. Ha nem vesszük figyelembe, hogy havonta fizeted a részleteket és egy évre vetítem a befizetést, akkor éves szinten 90000Ft-ot befizettél, tehát elméletileg legalább 34.000Ft-ot csökkenhetett volna a tőkéd. Viszont biztos vagyok benne, hogy a kamat mellett még egyéb költségeket is felszámol a cetelem és a kamata is lehet magasabb, ezért csökken ilyen lassan a tőkéd.

Azok a bankok, akik gyorsan, különösebb követelmények nélkül adnak hitelt, méregdrágák. Mindennek ára van. A Cetelem hitelnek ezek szerint különösen magas ára van...

Próbálj nagyobb összegeket előtörleszteni, mert másképp ettől a hiteltől sosem szabadulsz meg, vagy keress egy normál kereskedelmi bankot, ahol adnak neked személyi kölcsönt fele ilyen kamattal.

Csak egy példa: Az ERSTE kalkulátora 250.000Ft-os forint alapú személyi kölcsön esetén 3 éves futamidővel 10.388Ft-os havi részletet mutat.

Egy hiteltanácsadó

2010. jún. 4. 09:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!