Hová lenne érdemes betenni a pénzem, hogy jól kamatozzon?
Ennyit is érdemes. Jelenleg havi 6-9% érhető el passzívan. Kvázi tőkegarantáltan. Csak extrém esetben csökkenhet a tőke.
De lakástakarékba is jó lehet ha esetleg akarsz lakást venni 4-5 év múlva.
@14:30
Karcagi Marcsikánál lehet annyi volt. :D
"Karcagi Marcsikánál lehet annyi volt. :D"
Nem ponzi, valós tevékenység.
Ja és ha nem akarsz lakást venni akkor nyugdíjra is gyűjthesz arra is pont elég ennyit félrerakni havonta.
"Ha lehet, akkor offolnám a bankokat, hallottam, hogy minuszba is kijöhetek, ha mindenféle hülyeséget levonogatnak"
Akkor javaslom, ne hallomásból tájékozódj, hanem nézz utána a pontos kondícióknak, minden elérhető a neten. Mondjuk elég ellentmondásos, hogy kamatot szeretnél, de nem banktól. Márpedig kamatot jellemzően a bankok fizetnek, egyéb befektetések után osztalék vagy hozam fizetendő.
Ha jól értem, nincs egy nagyobb összeged, hanem kisebb összegeket tudnsz havonta félretenni, így a bef. alapok és egyéb befektetések kilőve. A Raiffeisnenél viszont van olyan pl., hogy rendszeres befektetés. A Havi összeg egyszeri 50%-át vonják le költségként, ez után minden hónapban ugyanazt az összeget hozzácsapják a befektetési számládhoz és olyan alapokba fektetik, amit te választasz.
Költség mindenhol van, akár bank, akár egyéb alapkezelő.
#6-os havi 9%-os kamat évi 180%-os hozamot jelent.
Kérdező, hogy valaki a kérdésedre is válaszoljon, attól függően, hogy mennyi kockázatot vagy hajlandó vállalni én ETF-be vagy részvénybe fektetném.
"#6-os havi 9%-os kamat évi 180%-os hozamot jelent."
Ja, de most lejjebb ment havi 5%-ra. Folyamatosan változik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!