Kis összeget hová érdemes befektetni, hogy jól kamatozzon?
2-300ezer forintot.
Lekötés, részvény, értékpapír ezeken gondolkodom
Néhány hónapra-fél évre
Lekötés szinte semmit sem hoz (300 ezernél kb 2500-at fél év alatt úgy, hogy az adót igen, de a banki költségeket nem számoltam - csak a számlavezetési díj lehet ennek kb a 3-szorosa).
Részvény tipikus hosszú távú (~20 éves intervallum) befektetés és többnyire az osztalékért történik. Az árfolyam ingadozhat annyira, hogy pár hónap alatt több 10%-ot buksz rajta.
Értékpapír pl a részvény és a kötvény. Elsőről előbb írtam, kötvénynél meg a kibocsátó vállal garanciát arra, hogy visszaadja a pénzed (kb mintha én mondanám, hogy adj kölcsön nekem 300 ezret fél évre, fél év után visszakapsz 310-et. Itt elgondolkozhatsz, hogy bízol-e bennem annyira, hogy fél évre kockáztasd a pénzed 10 ezer forintért).
2-es voltam.
"jól kamatozzon" - ilyen meg abszolút nincs a mostani kamatkörnyezetben. Évi 3% hozamok (esetedben 6-9 ezer Ft egy évre) is jónak számítanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!